Diverses persones de festa en una discoteca

El Govern i les discoteques arriben a un acord: Així reobrirà l'oci nocturn a Catalunya

El protocol pactat consistirà en un test d'antígens i el certificat de vacunació

El sector de l'oci nocturn ha arribat a un consens amb la Generalitat de Catalunya per a la reobertura de les discoteques. El programa 'Planta Baixa' avança aquest divendres, 9 de juliol, que ja hi ha un protocol anticovid per quan les discoteques reobrin.


El magazín informatiu de TV3 anticipava que el Govern i la patronal han arribat a un pacte pel protocol que s'haurà de seguir quan s'aixequi la restricció que se'ls va imposar. Aquest consistirà a fer testos d'antígens i demanar un certificat de vacunació als futurs clients. Això últim, es farà a través d'un codi QR o una aplicació, amb la qual s'està treballant.


Tot i això, encara falta saber quan es podran reobrir les discoteques i part de l'oci català i on es faran les proves d'antígens. Segons comenta 'Planta Baixa' al seu Twitter el sector preveu que els tests es faran a les farmàcies i l'obertura serà com més aviat millor. Si no es prorroga la llei, està previst que puguin obrir el dia 23 de juliol.

S'ha obligat a tancar altra vegada a l'oci nocturn


La mesura de la Generalitat va arribar aquest dilluns, 5 de juliol, com a mesura de contenció per la pujada de casos entre els joves. No obstant la restricció afectava aquells establiments o actes que no es poguessin fer en espais oberts.


Així doncs, passats menys de 2 mesos de l'últim tancament la portaveu del Govern, Patrícia Plaja en una roda de premsa anunciava: «Només podran obrir les zones que estiguin totalment a l'aire lliure».


Volien recórrer al TSJC


El mateix dilluns el sector de l'oci expressava el seu malestar per la nova restricció. El secretari general de la patronal, Joaquim Boadas afirmava: «La culpa és de l'administració, per la seva inactivitat els últims vuit mesos». A més afegia: «És un tancament de cara a la galeria, ara tenen un cap de turc per pagar els plats trencats» De fet, la insatisfacció era tal que volien recórrer la decisió al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.


El Dogc ja ha fet oficials les restriccions de l'oci nocturn


La nova norma del Govern català s'ha publicat aquest divendres al Dogc. Això és Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.
Com a símil més fàcil de conèixer, a l'estat espanyol hi ha el BOE. Així doncs, el Dogc és el lloc on es publiquen les lleis o normes de Catalunya.