Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d?un carrer amb diversos cotxes aparcats i una altra imatge d?un home amb gest de dubtes i una exclamació al cap

L'OCU alerta de les marques de cotxes menys fiables de totes: un drama

L'organització ha publicat fa poc un informe extens a partir de les respostes de gairebé 30.000 conductors

La fiabilitat és un factor important per comprar un vehicle. Mai no agrada acudir al mecànic de forma habitual per avaries o problemes diversos, i sembla que hi ha marques amb més tendència a patir reparacions. Per donar una mica de llum a aquesta situació, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha publicat un informe molt interessant a partir del testimoni de 29.873 automobilistes.

L'OCU ha preguntat als enquestats pel seu model de cotxe, les avaries patides i el nivell de satisfacció amb els vehicles respectius. També s'ha analitzat la gravetat dels problemes, l'edat de l'automòbil i els quilòmetres recorreguts. La informació recollida ha permès elaborar un rànquing amb dades de 276 models diferents.

Quines són les marques de cotxe menys fiables?

De tots els criteris que poden determinar l'elecció d'un cotxe, la fiabilitat va ser l'opció més votada (39%). El segueixen la mida i la capacitat d'acord amb les necessitats (16%), el consum i el preu (9%) o el tipus de combustible (6%).

La llista de l'OCU assenyala que Land Rover i Opel són les marques menys fiables. Per darrere apareixen Peugeot, Citroën, Volkswagen, Ford o Lancia.

LLISTA DE MARQUES MENYS FIABLES

MARCAÍNDEX
Land Rover64
Opel76
Peugeot80
Citroën80
Volkswagen80
Ford80
Lancia80
Renault82
Skoda82
Volvo82
Alfa Romeo82

Per la seva banda, Lexus, Suzuki, Subaru, Toyota o Cupra encapçalen el llistat com les opcions que ofereixen més fiabilitat.

LLISTA DE MARQUES MÉS FIABLES

MARCAÍNDEX
Lexus98
Suzuki93
Subaru93
Toyota91
Cupra91
Kia89
Smart89
Honda89
Mitsubishi89
Nissan87
Mazda87
Mini87

Quins són els models més fiables, segons l'OCU?

L'OCU assenyala els models que presenten més fiabilitat. De vehicles híbrids de benzina, hi ha el Fiat Panda 1000 -fabricats a partir del 2012- i Suzuki Ignis -fabricats a partir del 2017-.

El Tesla Model Y (2021-) és el cotxe elèctric amb menys tendència a avariar-se. Pel que fa als híbrids endollables, hi ha el Ford Kuga PHEV 2500 (2019-).

Per acabar, si vols un cotxe de benzina fiable tens l'Audi A1 (2018-), el Volkswagen T-Cross (2018-) i Mazda CX-5 (2017-). De dièsel, el millor segons l'OCU és l'Audi Q5 (2016).

LLISTA DE MODELS MÉS FIABLES, PER MOTOR

Model de cotxeTipus de motor
Fiat Panda 1000Híbrids de gasolina
Suzuki IgnisHíbrids de gasolina
Tesla Model IElèctric
Ford Kuga PHEV 2500Híbrid endollable
Audi A1Benzina
Volkswagen T-CrossBenzina
Mazda CX-5Benzina
Audi Q5Dièsel

Variacions respecte al darrer informe de 2022 de l'OCU

Comparant els resultats amb els de l'informe anterior, es constata una millora quant a la fiabilitat. Fa 2 anys, Tesla era la marca menys fiable amb 60 punts, i ara ha pujat fins a 84 punts, empatant Fiat, Hyundai, Mercedes-Benz i Jeep.

Quines avaries són les més freqüents?

Entre tots els problemes patits pels enquestats, les avaries elèctriques són les més habituals (13%). El segueixen les fallades al sistema de frens i al motor (9%), al costat de la part d'electrònica/encesa (8%), i la climatització o el sistema d'alimentació (7%).

Muntatge amb la part del darrere d'un cotxe elèctric endollat i un cercle amb el logo de l'OCU
Els vehicles elèctrics de Volkswagen i Peugeot són els menys fiables segons l'OCU | Halfpoint, OCU

A cotxes elèctrics i híbrids, la bateria i el motor elèctric són els components que registren més avaries, amb un 5% i un 3% respectivament. Volkswagen i Peugeot són les marques més afectades.