Una oferta de feina compleix el somni de molts: 1.695 euros per no fer absolutament res

Respon a un experiment social impulsat per una universitat alemanya

Persona tumbada al sofà de casa seva amb una manta
Respon a un experiment social impulsat per una universitat alemanya | PIXABAY

El somni de guanyar-se un sou sense treballar sol ser només això, un somni. No són poques les ofertes de feina que venen fum, assegurant diners a canvi de no moure un dit. Però, a vegades, els somnis es compleixen i potser a algú està a punt de passar-li.

Una nova i temptadora vacant laboral ofereix 1.695 euros al mes a canvi de, bàsicament, no fer res. Una universitat alemanya és la impulsora d'aquestes «beques d'inactivitat», busca candidats, doncs, que vulguin deixar de treballar, que estiguin cansats de fer el que fan.

De fet, com a candidat, en inscriure't a l'oferta has d'indicar què és el que no vols fer, per quant de temps no vols fer-ho i per què és important per a tu deixar-ho de fer, a més d'haver d'explicar per què creus que ets la persona indicada per a passar a no fer absolutament res i poder viure igual.

L'oferta no requereix ni tan sols currículum: no importa què hagis estudiat o quanta experiència tinguis. Només has de contestar les preguntes citades per entrar a formar part del curiós procés de selecció. Els anunciants busquen respostes autèntiques entre els candidats, per escollir només tres afortunats, que podran deixar de fer allò que han demanat, per més de 1.600 euros mensuals.

Sembla surrealista, però aquest somni de guanyar diners sense moure un dit té creador i té un motiu de pes. Friederich Von Borries, de l'Escola Superior de Belles Arts d'Hamburg, a Alemanya, al capdavant del projecte, pretén portar a terme un experiment social que li permeti analitzar en profunditat com es comporta l'ésser humà en períodes d'inactivitat.

Lletra petita?

«Aquest programa de beques no és una broma, sinó un experiment amb intencions serioses: com es pot canviar una societat estructurada entorn d'assoliments i més assoliments?», explica l'autor de la iniciativa al diari 'The Guardian'. «No fer res és molt difícil», afegeix.

Els resultats de l'experiment veuran la llum el gener del pròxim any 2021, després de la vivència i que els tres protagonistes presentin un escrit explicant com ha estat l'experiència. És l'única cosa que hauran de fer, després de no fer res el temps que proposin.

El procés de selecció és vital i, per això, encara està actiu. Els qui sempre han somiat amb una aturada general de cos i ment sense perdre ni un cèntim, poden encara inscriure's a la temptadora oferta de feina, fins al pròxim 15 de setembre.


Comentaris

envia el comentari