IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Messi va negociar marxar al Manchester City a canvi d'una oferta milionària

El club anglès i el pare del jugador van mantenir contactes molt seriosos, però finalment el Barça va reaccionar i va renovar-lo

Leo Messi va estar a punt d'abandonar el Barça per una suculenta oferta del Manchester City
Leo Messi va estar a punt d'abandonar el Barça per una suculenta oferta del Manchester City | CatalunyaDiari.cat

Leo Messi va estar a punt de canviar el Barça pel Manchester City. Les negociacions es van dur a terme en un dels moments més complicats del procés independentista català, entre el conseller delegat del club anglès, Ferran Soriano, i el pare del jugador argentí, Jorge Messi. L'oferta del City va ser una de les més agressives de les que es coneixen en el món del futbol: al voltant de 300 milions d'euros, i el pagament de la clàusula de rescissió del contracte, que ascendia a 250 milions d'euros en aquell moment. 

El Barça va haver de reaccionar ràpidament

Els rumors sobre l'interès del Manchester City per Messi no són nous, sinó que van anar estenent-se abans i després del referèndum de l'1 d'octubre, segons explica 'El Mundo'. El mateix Pep Guardiola va haver de sortir a desmentir haver trucat el futbolista en cap moment, i fins i tot el mateix club anglès va negar-ho, tot mi que el seu propietari, Mansour bin Zayed, va avançar que hi hauria un fitxatge imminent de rècord. 

El mitjà citat ha tingut lloc a les xifres de les quals es parlava entre els mesos de desembre de 2016 i novembre de 2017, i de l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) a Jorge Messi, que també va arribar a les orelles del Barça. De fet, precisament això podria haver obligat el club blaugrana a reaccionar de forma ràpida amb una oferta de renovació, a canvi d'augmentar la clàusula de rescissió a 700 milions d'euros. 

Finalment, el futbolista argentí va arribar a un acord per continuar en el Barça el mes de novembre de 2017, però no el va rubricar fins al mes de desembre, aprofitant al màxim el temps que tenia per negociar lliurement amb altres clubs. 

La 'Premier', una oportunitat per allunyar-se dels problemes

Sembla que Leo Messi no s'havia plantejat mai abans deixar Barcelona, on la seva família se sent molt còmoda. Això, tot i les desavinences amb la directiva de Bartomeu, la condemna d'Hisenda, i les trucades de noms tan importants com el mateix Florentino Pérez. De totes maneres, els problemes fiscals van fer que la possibilitat de marxar a la 'Premier' anglesa fos molt atractiva, ja que allà hauria gaudit d'una millor amortització i tracte.

La família del jugador argentí se sent molt a gust a Barcelona
La família del jugador argentí se sent molt a gust a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

La complicada situació política sembla que va obligar el jugador blaugrana a pensar seriosament a protegir-se, incloent-hi en el seu contracte de renovació una clàusula segons la qual, si Catalunya aconseguia separar-se d'Espanya, quedaria lliure, davant la possibilitat que el Barça quedés fora d'una de les quatre lligues europees principals.

L'oferta del Manchester City, molt atractiva

Finalment, després de la renovació, Messi va passar a cobrar 35 milions d'euros nets per temporada, dividits entre la seva fitxa i una prima de fitxatge, fins l'any 2021, quan el club té la possibilitat de renovar-lo un cop més. Per poder ser lliure, la clàusula de rescissió va quedar tassada en 700 milions d'euros, davant dels 300 que el Barça va plantejar en un primer esborrany de la renovació i és que, l'agressiu fitxatge de Neymar van fer que els directius blaugrana entressin en pànic. 

El Manchester City va fer una oferta molt atractiva a Messi
El Manchester City va fer una oferta molt atractiva a Messi | CatalunyaDiari.cat

 

Messi va augmentar el seu sou en uns quinze milions d'euros a l'any, però marxar al City li hauria reportat fins i tot el doble. De fet, fins i tot hi havia la possibilitat que, si el club hagués esperat que el jugador fos lliure, augmentés la seva oferta a 60 milions d'euros a l'any. Per al Barça, però, hauria significat la pèrdua de dos dels tres millors jugadors del moment. 


Comentaris

envia el comentari