Okiku, la nina posseïda per la seva propietària

La història, que procedeix del Japó, es remunta al 1918

Una nina tradicional japonesa | Cedida

El 1918 un noi japonès de 17 anys anomenat Eikichi Suzuki va comprar una bonica nina típicament japonesa per la seva germana petita, Okiku, que llavors tenia 2 anys. Quan el noi li va donar el regal a la seva germana, la nena va quedar enamorada de la seva nova nina, i li va agradar tant que va decidir posar-li el seu nom a la joguina. Durant força temps la petita i Okiku van ser inseparables, la nena anava a tot arreu amb la seva nina, però l'any següent, la família va ser colpejada per la tragèdia.

Okiku va caure molt malalta i va acabar morint per les complicacions d'una febre molt greu. Després d'enterrar la petita, la família va decidir alçar un altar en la seva memòria, una cosa molt habitual al Japó, i va col·locar la nina a la part alta de l'altar per poder recordar a la nena. Però poc temps després, alguna cosa estranya va començar a succeir amb la nina que va deixar la família totalment aclaparada.

Segons explica el blog 'Sixpencee', els cabells de la nina, que originalment estaven tallats a l'altura de les espatlles, rectes, com és tradicional en aquest tipus de nines, va començar a créixer de forma inexplicable. La família va creure que tal fenomen significava que l'esperit de la seva nena habitava ara el cos de la nina, i encara que la mare de Okiku va tallar el cabell a la nina en més d'una ocasió, els cabells sempre tornaven a créixer fins a l'altura de les genolls.

La nina Okiku al temple Manneji | Cedida

Gairebé vint anys després, la família Suzuki va decidir mudar-se lluny de Hokkaido i es van mostrar reticents a emportar-se la nina amb ells. Es pares, però, seguien creient que l'esperit de Okiku vivia a la nina, per la qual cosa tampoc la volien llençar o abandonar-la. Llavors se'ls va ocórrer una altra opció: van portar la nina al temple Manneji d'Hokkaido, on van explicar què passava amb Okiku. Des de llavors la nina es troba en aquest temple i allà li tallen el cabell sovint, però segueix creixent sense explicació.


Comentaris

envia el comentari