L'OMS adverteix a partir de quina edat els nens han de portar mascareta

També analitza la incidència del virus entre els joves

Una mare que porta mascareta acompanyada dels seus dos fills
L'OMS no recomana, per norma general, l'ús de mascaretes entre els nens i nenes de 6 a 11 anys  | Europa Press

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana que els nens de 12 anys o més han de seguir les mateixes recomanacions per a l'ús de mascaretes en adults i/o les directrius nacionals sobre mascares per adults. Segons un document orientatiu publicat aquest divendres, l'OMS indica que «inclòs quan s'apliquen les directrius nacionals, s'han d'especificar consideracions addicionals per entorns especials com escoles, durant l'esport o per nens amb discapacitats».

D'altra banda, l'Organització Mundial de la Salut i els Fons de les Nacions Unides per la Infància (UNICEF) recorden en el mateix text que no es recomana per norma general l'ús de mascaretes entre els nens i nenes de 6 a 11 anys. Tot i això, demana que es tinguin en compte en zones amb una «transmissió intensa de virus» o entorns especials com escoles.

Un dels punts a destacar, és que les agències assenyalen que hi ha situacions on les mascaretes «poden interferir significativament amb el procés d'aprenentatge i tenir un impacte negatiu en les activitats escolars crítiques». Per aquest motiu, exposen que no s'ha d'obligar als nens més petits a utilitzar mascaretes, principalment perquè no poden posar-se-les i treure-les correctament per ells mateixos.

En aquest sentit, en el document es recomana que els nens i nenes de fins a cinc anys que duguin una mascareta posada han d'estar sota supervisió constant. «Els nens també han de ser escoltats respecte a les seves percepcions i qualsevol preocupació sobre l'ús d'una mascareta», indica el document.

La incidència del virus entre els joves

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) també analitza la incidència del virus entre els joves. Indica que «segons la limitada evidència disponible, els nens petits poden tenir una menor probabilitat a contraure la infecció en comparació als adults». Tot i això, manifesta que «les dades disponibles suggereixen que això pot variar segons l'edat entre els nens i nenes». Finalment, els estudis de transmissió assenyalen que els adolescents poden desenvolupar un paper més actiu en la transmissió del virus que els nens.


Comentaris

envia el comentari