L'OMS, en alerta per la situació del coronavirus al món: «La pandèmia segueix accelerant-se»

A Europa la situació s'ha estabilitzat pero a la resta de països no

La gent amb mascaretes davant la catedral de Notre-Dame de Paris durant la pandèmia del coronavirus
Mentre que a Europa la situació s'ha estabilitzat, a la resta del món els contagis no paren de créixer | REUTERS / Gonzalo Fuentes

El món ha registrat una nova xifra rècord de contagis per coronavirus en un sol dia. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha informat que aquest passat diumenge hi va haver 183.020 nous positius al planeta, dels quals 116.041 han estat al continent americà. L’augment rècord situa la xifra total al món en 8.708.088. Gairebé la meitat dels casos s’han registrat a Amèrica, amb més de 4 milions, mentre que Europa se situa en segon lloc amb més de 2 milions i mig de casos.

Dins del continent americà, el país que va registrar més contagis va ser Brasil amb 54.771 positius, seguit dels Estats Units amb 36.617. Respectivament, acumulen 1206 i 690 morts. Fora del continent americà, l’Índia va sumar 15.413 casos, mentre que Sud-Àfrica va reportar un nou rècord en un sol dia: 4.966 el dissabte. Per una altra banda, cal destacar que els nous brots localitzats a Alemanya han disparat la taxa de reproducció de la Covid-19 al país gairebé dos punts per sobre del que les autoritats calculen que és necessari per contenir el virus.

El principal brot s’ha localitzat en la indústria càrnia a Gütersloh, a l’oest d’Alemanya, on s’han registrat més de mil contagis i 7.000 persones estan en quarantena. S’hi ha tancat les escoles del districte afectat i les autoritats no descarten un confinament més ampli en cas d’expansió del virus. Ara per ara, però, consideren que no és necessari perquè el brot està «localitzat».

 

«La pandèmia segueix accelerant-se»

En aquest sentit, el director de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom, fa setmanes que adverteix que la pandèmia no s’ha acabat i que continua accelerant-se. La situació europea, amb bona part de la població desconfinada, és molt diferent de la resta del món on s’estan registrant xifres alarmants. Segons l’OMS, la xifra de nous casos detectats en els últims vuit dies s’eleva a un milió.

«El virus encara s’està escampant de manera molt ràpida, encara causa morts i la majoria de la població no està immunitzada. Estem en una fase molt perillosa», indica Tedros Adhanom. De fet, el director de l’OMS ja ho alertava fa uns dies: «Que la situació a Europa estigui millorant no vol dir que la situació al món també ho estigui fent. La situació global està empitjorant». Per tot plegat, Adhanom lamenta que la politització de la pandèmia l'ha fet més forta i que la «manca de lideratge i unitat per combatre el coronavirus suposa una major amenaça que la pròpia pandèmia».


Comentaris

envia el comentari