Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
El director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en una roda de premsa a Suïssa

L'OMS avisa: Què passa ara amb la Covid-19 entre els més joves? «Molt preocupant»

Al seu parer s'estarien disparant els contagis i els ingressos entre persones d'entre 25 i 59 anys

Des de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) sempre es dona l'alerta abans que a qualsevol lloc de les novetats que es van descobrint sobre la Covid-19. Avisen de dades preocupants que es veuen i es realitzen les millors recomanacions per als ciutadans i els governs dels països.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Es tracta de l'organització de referència pel que fa a salut mundial. És per això que sempre es té molt en compte tota la informació que donen. Recentment han informat d'una dada que ja podria començar a preocupar. I és que, des de l'OMS, s'ha volgut alertar tothom que últimament hi ha hagut un canvi de tendència amb els contagis de coronavirus. I no només això: també amb les hospitalitzacions. S'ha dit que estan veient com ara aquests són molts més freqüents entre persones més joves.

Si, fins ara, els que s'estaven veient més afectats per la Covid eren els més grans, sembla que la truita està començant a girar. El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha assegurat que els contagis i els ingressos per coronavirus entre persones de 25 a 59 anys «estan disparant-se de manera molt preocupant».

Si bé és cert que això podria ser degut a l'efecte que està començant a fer la vacunació contra la Covid entre la gent gran, això no explicaria per què els contagis entre els més joves estan pujant i no només descendint els de la gent gran. De fet, el mateix Tedros ha assegurat que aquest increment probablement es deu a la transmissibilitat més gran de les noves soques, però també a alguna cosa que està succeint més recentment, després de més d'un any ja de pandèmia: un «menor distanciament social entre els més joves». Així és, després de tant de temps amb el coronavirus en les nostres vides, sembla que molts ja comencen a abaixar la guàrdia, posant la vista en el final de la pandèmia.

Afirmen, però, que no s'ha de culpar els joves

Malgrat aquestes paraules del director general, cal remarcar que la intenció de l'OMS no és culpar la població més jove de la pujada de contagis. I així ho ha aclarit la doctora de la mateixa organització, María Van Kerkhove. Ha explicat, per la seva banda, que aquestes taxes d'infecció s'estan donant «en tots els grups d'edat», motiu pel qual ha volgut alertar que encara cal seguir anant amb compte.

«Hem d'evitar els llocs molt concorreguts i que els governs donin suport a la població perquè puguin teletreballar, quedar-se a casa i poder reduir l'expansió del virus. Tots tenim un paper a fer: nens, joves i adults», ha recalcat. A més, ha volgut enviar un missatge positiu cap a aquesta població més jove que, a vegades, ha estat culpada dels contagis: «Els joves ens estan mostrant com podem estar distanciats sense perdre gens de connectivitat. Tots tenim un paper, tots hem de sentir que tenim suport».

Així doncs, malgrat que sí que s'ha alertat d'aquesta pujada de casos i també dels ingressos hospitalaris entre un sector de la població més jove, no s'ha volgut alarmar en excés. Únicament s'ha enviat des de l'OMS un nou missatge de conscienciació, ja que, malgrat que s'avança en la lluita cap al final de la pandèmia, encara cal tenir en compte que queda camí per recórrer.