L'OMS confirma que el coronavirus té un origen natural

Els estudis de l'organisme descarten que el virus que provoca la Covid-19 no va originar-se en un laboratori

Professional sanitari atenent un pacient al servei d'urgències a l'Hospital de Palamós
El virus que provoca la Covid-19 té un origen natural, segons ha revelat l'OMS. | ACN

L'origen del virus que ha provocat la pandèmia de la Covid-19 ha estat objecte de debat des de fa mesos. Algunes teories de la conspiració, alimentades per alguns governants com Donald Trump, assenyalaven que el coronavirus havia sorgit d'un laboratori xinès. És per això que s'han produït diverses investigacions que, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), han revelat que el virus que provoca la Covid-19 és d'origen natural.

Així ho ha anunciat el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, que ha assegurat que «el virus ha ocorregut de manera natural. Totes les publicacions que hem vist apunten al fet que és una cosa que s'ha generat de manera natural». Aquestes conclusions s'han fet públiques en el marc de la petició que va fer l'organisme la setmana passada, en què instava els països a lluitar contra la desinformació i els discursos negacionistes.

El perill de les 'fake news' i els discursos negacionistes

En aquest sentit, el mateix Tedros va realitzar un contundent discurs sobre aquesta qüestió, assenyalant el perill que suposen les ‘fake news’ i els discursos negacionistes que han sorgit arran de la pandèmia. «Posen en risc la vida i la salut de les persones. Tira per terra la confiança en la ciència, en les institucions i en els sistemes de salut. La informació falsa està dificultant la resposta a la pandèmia, així que hem d'unir les nostres forces per a lluitar contra ella i promoure informació basada en l'evidència científica i la salut pública», va alertar Tedros.


Durant l'evolució de la pandèmia, ha sorgit informació falsa al voltant del coronavirus, així com corrents negacionistes de la malaltia. En paral·lel, i vinculat a aquests corrents, alguns ciutadans han alimentat protestes contra les mesures que els governs han implantat contra el virus, com  l'ús de la mascareta o els confinaments, així com en contra de les vacunes que s'estan desenvolupant.

Davant tot això, l'OMS s'ha marcat l'objectiu de lluitar contra la desinformació i tallar la qüestió d'arrel. «Els mateixos principis que apliquem per combatre la pandèmia del coronavirus hem d'aplicar-los per combatre la pandèmia de la desinformació», va remarcar l'organisme.


Comentaris

envia el comentari