Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una sanitària sosté una dosi de la vacuna de Pfizer abans d'administrar-la a un pacient

L'OMS demana suspendre la vacunació a un grup determinat de ciutadans espanyols

L'organització ha fet una crida per contribuir a la vacunació dels països més pobres

L'OMS continua fent diferents anuncis i peticions a la població mundial sobre el procés de vacunació contra la Covid-19. Concretament, l'Organització Mundial de la Salut posa el focus als països rics i la compra massiva de vacunes, quelcom no ha succeït als països menys afavorits del planeta i per això llança una demanda als governs més poderosos del món.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]



La vacunació dels joves encara no s'ha produït en la majoria dels territoris, però l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha realitzat una petició directa perquè aquestes persones del citat grup d'edat no siguin inoculades amb la vacuna contra la Covid. Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general de l'organisme internacional, ha pregat que aquestes vacunes siguin dirigides al sistema Covax, especialment ideat perquè els països menys desenvolupats puguin accedir a les vacunes.

«Entenc que vulguin vacunar els seus adolescents, però ara els insto que ho reconsiderin»

«Un grapat de països rics, que van comprar la major part del subministrament de vacunes, ara estan vacunant grups de menor risc. Entenc que alguns vulguin vacunar als seus nens i adolescents, però ara mateix els insto que ho reconsiderin i, en el seu lloc, donin vacunes a Covax, ja que als països d'ingressos baixos i mitjans baixos, el subministrament de vacunes no ha estat suficient ni tan sols per a immunitzar als professionals sanitaris», va sentenciar el director del l'OMS.

Avui dia, només el 0,3% de l'enviament de dosi es destina a països de baixos ingressos econòmics. Així mateix, Adhanom Ghebreyesus va apuntar que «la vacunació per degoteig no és una estratègia eficaç per a compartir un virus com el que origina la Covid-19».

El que més preocupa l'OMS

En aquests moments, els països on té posat el focus l'OMS són l'Índia, Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Cambodja, Tailàndia i Egipte, ja que amb el pas de les setmanes les infeccions i les hospitalitzacions per coronavirus continuen augmentant de manera alarmant. A més, preocupa la regió de les Amèriques, ja que en els últims set dies es van registrar el 40% de les morts per culpa del virus.

«La Covid-19 ja ha costat més de 3,3 milions de vides i estem en camí que el segon any d'aquesta pandèmia sigui molt més mortal que el primer. Salvar vides i mitjans de subsistència amb una combinació de mesures de salut pública i vacunació, no l'una o l'altra, és l'única manera de sortir de la pandèmia», va declarar el director de l'OMS.

Després de les seves paraules, Tedros s'ha congratulat per l'anunci de nous acords que es refereixen a la posada en marxa de nova tecnologia i l'intercanvi d'avanços tècnics entre fabricants internacionals per a produir un major nombre de vacunes.

Els adolescents espanyols podrien vacunar-se al juliol

Fa uns dies, Pedro Sánchez anunciava que en el mes vinent de juny arribaran al nostre país 13 milions de dosis de Pfizer, una gran notícia que provoca que algunes comunitats autònomes ja pensin a programar el moment en el qual els grups d'edat més joves puguin vacunar-se.

D'altra banda, Carmen Cabezas, responsable del procés de vacunació de la Generalitat de Catalunya, ha assegurat que des de la seva competència desitgen vacunar a la franja dels 40 a 49 anys des de mitjan mes de juny. A més, al juliol es començarà a vacunar a les persones majors de 16 anys i fins als 39 que encara no hagin estat inoculades, més enllà de col·lectius com els sanitaris o docents.

Si bé està a l'espera de concretar si hi haurà diferents franges en aquests grups d'edat, Cabezas ha assenyalat que Catalunya podria dur-ho a terme amb una convocatòria «generalitzada», i més concretament, que es podria vacunar alhora a un jove de 18 anys i a un altre de 30.