L'OMS marca el final de la pandèmia i la data per la tornada a la normalitat

Aquesta situació excepcional en la qual es troba el món podria arribar a durar anys

Arc de Triomf a Barcelona
La tornada a la normalitat encara tardarà uns anys | Catalunya Diari

Quan tornarà tot a la normalitat prèvia al coronavirus? Aquesta és la pregunta que es fan diàriament molts ciutadans i que ja sembla haver trobat resposta. Els grans experts han fet els seus càlculs i tots coincideixen que la normalitat a la qual la població mundial estava acostumada abans de la pandèmia tornarà en algun moment, però no serà a curt termini.

Anthony Fauci, l'homòleg de Fernando Simón als Estats Units, va expressar que tornar a una normalitat similar a la coneguda abans de la pandèmia no s'aconseguirà fins a «ben entrat» el 2021, o fins i tot fins a finals del pròxim any.

Nova data de tornada a la normalitat

Ara, la doctora Soumya Swaminathan, directora científica de l'Organització Mundial de la Salut, OMS, ha fet els seus càlculs i creu que això no succeirà tan aviat com Anthony Fauci creu. «Estem mirant almenys el 2022, moment en què suficients persones comencin a rebre la vacuna per a desenvolupar immunitat», ha explicat en unes declaracions que recull la 'CNN'.

Soumya ha assenyalat que caldrà mantenir el mateix tipus de mesures que s'estan implementant actualment amb el distanciament físic, l'ús de màscara i la higiene respiratòria fins llavors. I és que l'arribada de la vacuna no suposarà abandonar les regles establertes de cop perquè abans ha d'haver-hi una certa immunitat entre la població.

«Això haurà de continuar després que comenci a aplicar-se la vacuna, perquè necessitem que del 60% al 70% de la població tinguin immunitat abans que comenci a veure's una reducció dramàtica en la transmissió d'aquest virus», ha advertit Soumya Swaminathan.

L'experta ha recalcat que tampoc se sap quant temps protegiran aquestes vacunes i, per tant, quant durarà la immunitat. Per aquest motiu l'experta no ha volgut precipitar-se i no ha pogut dir la data concreta de tornada al que es coneixia com a normalitat abans d'aquesta pandèmia.

Encara que Soumya Swaminathan apunta que podria ser el 2022, la veritat és que només el temps confirmarà si l'experta té raó. De moment caldrà esperar per a poder comprovar-ho de primera mà.


Comentaris

envia el comentari