YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Seriós avís de l'OMS a Espanya després d'aplicar el toc de queda a tot el país

«Tot depèn de nosaltres», recorden des de l'Organització Mundial de la Salut

Tedros adhanom, director de la OMS
Des de l'OMS asseguren que el toc de queda ajuda a descendir els contagis | Reuters

La doctora responsable de malalties emergents i zoonosis de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Maria Van Kerkhove, ha dit que mesures com el toc de queda implantat a Espanya poden ajudar a baixar els contagis, si bé ha remarcat que frenar la pandèmia depèn del comportament de les persones.

«Les mesures establertes en alguns països d'Europa que redueixen l'oportunitat que les persones es reuneixin en espais tancats pot ajudar a reduir la transmissió del virus, però tot depèn de nosaltres, per la qual cosa és necessari assegurar-se que en la forma en la qual se socialitzi tingui pocs riscos», ha dit en roda de premsa l'experta de l'OMS.

Michael Ryan assenyala que el coronavirus es transmet amb «molta facilitat»

D'altra banda, el director d'emergències de l'OMS, Michael Ryan, ha confessat que el coronavirus es transmet amb «molta facilitat» entre les persones i, sobretot, en entorns tancats, per la qual cosa ha demanat a la població i als governs no abaixar la guàrdia en cap moment i recorda les condicions òptimes per no generar nous contagis: distància, mascareta i gel hidroalcohòlic per netejar-se les mans.

«Ara existeix una possibilitat de confinaments a Europa en les pròximes setmanes. No és una cosa que un desitgi però és cert que alguns països han sofert un augment extraordinari en el nombre de casos de contagi que necessiten frenar-lo», ha sentenciat Ryan.

Des de diumenge passat, toc de queda a Espanya excepte a Canàries

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest diumenge 25 d'octubre una «restricció a la mobilitat nocturna» o toc de queda en tota Espanya, excepte Canàries, des de les 23.00 fins a les 06.00 hores. La dura mesura té l'objectiu de minimitzar la mobilitat i contactes per a lluitar contra la segona ona de contagis pel coronavirus.

Malgrat la limitació general, les autonomies comptaran amb un marge d'una hora per a definir els horaris en les diferents regions. Així, podran avançar a les 22.00 l'inici o retardar-lo a les 00.00; i avançar el final de la restricció a les 05.00 o retardar-lo a les 7.00.


Comentaris

envia el comentari