L'Open Arms entrarà en aigües italianes per intentar evacuar els 147 migrants

L'Open Arms entrarà en aigües italianes per evacuar els 147 migrants

Fa tretze dies que el buc humanitari és a la deriva i sol·licitarà «evacuació mèdica» per als migrants

El buc humanitari de l'Open Arms, finalment, entrarà en aigües italianes i podrà sol·licitar una «evacuació mèdica» per als 147 migrants a bord. El fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha anunciat que ja no corren el risc de ser multats o arrestats gràcies al fet que un tribunal italià ha tombat el decret que els ho impedia. 

El buc humanitari fa tretze dies que és a alta mar

Després de tretze dies a la deriva al Mar Mediterrani, el buc humanitari podrà atracar en un port i evacuar mèdicament als migrants. Camps explica: «Som a 30 milles de Lampedusa, ens hi acostarem més i entrarem en aigües territorials italianes», i afegeix: «Podem entrar en aigües territorials italianes i no podran ni arrestar el capità del vaixell, ni multar-lo».

Un tribunal italià ha tombat la prohibició que el buc entrés en aigües italianes per «permetre el socors de les persones a bord» i per evitar més perills per les 147 persones que són a bord de l'Open Arms.  El Tribunal Administratiu Regional del Lazio ha justificat la seva decisió perquè es tracta d'una «situació de gravetat i urgència excepcionals».

Salvini tornarà a prohibir l'entrada d'ONG en aigües italianes

La mateixa ONG va interposar un recurs contra la prohibició d'entrada en aigües italianes, una llei promoguda per Matteo Salvini que estableix multes d'un milió d'euros a les organitzacions humanitàries que no tinguin autorització. Segons Proactiva Open Arms, la llei viola el dret internacional marítim i les normes relatives al salvament marítim.

Tanmateix, Salvini ja s'ha pronunciat al respecte i ha assegurat que signarà una altra ordre per tornar a prohibir l'entrada d'ONG sense autorització. El ministre d'Interior italià ha afirmat: «Vivim en un país en què un advocat del Tribunal Administratiu del Laci vol donar permís per desembarcar a Itàlia un vaixell estranger ple de migrants. Jo tornaré a signar en les pròximes hores el meu no».

Camps s'ha reunit aquest dimecres a Madrid amb l'ambaixador d'Alemanya i li ha demanat que «intervingui» per crear un «eix reforçat» entre Alemanya, França i Espanya. En aquest sentit, ha demanat la creació d'aquest eix per «començar a tractar d'una forma més contínua i constant la plataforma de desembarcament dels rescatats en el Mediterrani».

També et pot interessar...