L'operador de patinets Dott, amb seu a Amsterdam Londres i París, prepara el seu desembarcament a Catalunya i a la resta de l'Estat després de culminar amb èxit una nova ronda de finançament de sèrie B, valorada en 70 milions d'euros i liderada per la belga Sofina. Dott es va crear el 2018 i actualment compta amb més de 30.000 patinets en ciutats de Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Polònia i França, on va guanyar dues de les licitacions de micromobilitat més grans del món a París i Lió. Un dels principals objectius és iniciar l'activitat a Barcelona, tot i que Dott està a l'espera que l'Ajuntament convoqui el concurs públic.
Segons explica l'empresa, els 70 milions d'euros captats en la ronda d'inversió han de servir per millorar el servei per als usuari, per al llançament de nous vehicles de micromobiliat a ciutats europees com per exemple bicicletes elèctriques a l'estiu del 2021; l'expansió a nous mercats, com l'espanyol i el britànic, i a la creació d'un Comitè de Sostenibilitat, destinat a oferir un servei de mobilitat més sostenible a les ciutats europees.
En la ronda, hi han participat inversors nous i existents, entre els quals hi ha EQT Ventures, Prosus Ventures, Aberdeen Standard Investments, Exposa Capital, Felix Capital, FJ Labs, Invest-NL, McRock Capital, Quadia i diversos 'business angels'.
«Creiem que ara tenim una fórmula guanyadora, que combina excel·lència operativa, experiència en maquinari i programari, col·laboració amb les parts interessades de la ciutat i eficiència de capital», assegura en un comunicat el cofundador i directiu de Dott, Henri Moissinac.
A l'espera del concurs a Barcelona i amb la vista posada a l'àrea metropolitana i a Tarragona
Fonts de l'empresa asseguren a l'ACN que no operaran a la capital catalana sense abans haver pres part del concurs públic de patinets compartits i que en cap cas començarien la seva activitat de forma il·legal, és a dir, sense el vistiplau del govern municipal. Fa unes setmanes, però, la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, va deixar entreveure que el concurs podria no convocar-se finalment després de l'experiència amb els motos i les bicis compartides. En aquella ocasió, s'hi van presentar més empreses de les esperades.
«No apostes per una ciutat com Barcelona si només pots tenir 100 motos al carrer, no té sentit», va comentar aleshores la regidora. «València ha optat per no fer 'sharing' d'VMP, és una opció que potser haurem de contemplar en un moment determinat», va afegir en una intervenció a l'Executive Forum el passat 25 de març.
A Catalunya, Dott també es mira amb interès l'opció d'operar en un futur a les localitats de l'àrea metropolitana si també convoquen un concurs i a Tarragona, on ja hi ha altres empreses que ofereixen aquest servei. Al conjunt de l'Estat, Màlaga serà la primera ciutat on Dott comenci la seva activitat abans de l'estiu i posteriorment Madrid, al juliol, mentre està a l'espera de la publicació de les bases dels concursos de Saragossa i Barcelona.