Operen amb èxit a Sabadell un nadó nascut amb 28 setmanes i un pes de 545 grams

El petit presentava problemes digestius degut al seu naixement prematur

Hospital Parc Taulí de Sabadell.
Hospital Parc Taulí de Sabadell. | Cedida

L'equip de cirurgia pediàtrica de l'hospital Parc Taulí de Sabadell ha operat satisfactòriament aquest dijous a l'UCI pediàtrica del centre mèdic un nadó que fa uns dies va néixer de forma prematura al cap de 28 setmanes de gestació i que pesava tan sols 545 grams. A causa del seu naixement abans del previst, l'infant presentava «una obstrucció intestinal» i no podia fer deposicions, motiu pel qual ha hagut de ser intervingut.

Afortunadament, tot i el risc que comporta una operació en un nadó de sis mesos de gestació i amb un pes inferior a un quilo, la intervenció s'ha saldat amb èxit pels doctors Bernardo Núñez i Natalia Álvarez, tal com han informat des del mateix centre hospitalari sabadellenc. La directora del Centre d'Atenció a la Dona i a l'Infant, Pepi Rivera, ha explicat que «ara haurà de passar entre deu i dotze setmanes ingressat» per veure com evoluciona i després podrà anar a casa amb normalitat.

El naixement prematur pot comportar diverses malalties

Al sistema sanitari espanyol, la supervivència dels infants nascuts amb 28 setmanes de gestació arriba gairebé al 100%. Malgrat això, la setmana de naixement és molt important i un naixement de forma prematura pot implicar que els nadons puguin patir alguns problemes en el sistema digestiu, als pulmons o a les neurones en el moment de néixer. En alguns casos, fins i tot, pot comportar seqüeles a llarg termini.

Un 7% dels naixements a Catalunya són prematurs

Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, cada any neixen quinze milions de prematurs a tot el món, una xifra que cada vegada va més en augment i que en alguns països arribar a comportar, fins i tot, el 18% dels naixements. Pel que fa a Catalunya, aquest percentatge de naixements abans de les 38 setmanes de gestació se situa en el 7%.

A l'hospital Parc Taulí de Sabadell on s'ha dut a terme l'operació, Rivera explica que aquest percentatge es troba entre un 7,5 i un 8, lleugerament superior al de Catalunya. D'aquests, un 12% neixen abans de les 32 setmanes de gestació, mentre que els nascuts amb 28 setmanes o menys, com en aquest cas, només són uns «deu o dotze nadons l'any».


Comentaris

envia el comentari