Imatge dels regidors de l'oposició de Cambrils, després de la roda de premsa a la sala de comissions de l'Ajuntament.

L'oposició de Cambrils esclata contra l'equip de govern: «Això és un caos i un descontrol»

Ciutadans, PSC, PP i el regidor no adscrit han fet pinya contra la pujada del 14% en la taxa d'escombraries, la compra del Celler i la manca de pressupost pel 2020

Creix la divisió entre l'equip de govern i els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Cambrils.  Així ho han volgut deixar palès els partits de l'oposició en una roda de premsa conjunta que han ofert aquest dijous 19 de desembre els grups de Ciutadans, PSC, PP i el portaveu no adscrit Joan Maria Artigau.

L'aprovació definitiva de les ordenances fiscals en el ple d'aquest dimecres, amb la pujada del 14% en la taxa de les escombraries; la manca del pressupost municipal pel 2020 i el Pla d'Acció Municipal (PAM); la Relació de Llocs de Treball (RLT) i la compra del Celler de la Cooperativa Agrícola han centrat les crítiques d'uns membres de l'oposició que també han carregat contra les formes de l'equip de govern: «Cada vegada hi ha menys voluntat de debat».

Juan Carlos Romera (Cs): «És molt greu que acabem l'any sense pressupostos»

«Vivim en una situació d'excepcionalitat», ha afirmat el portaveu del grup municipal de Cs, Juan Carlos Romera. «És molt greu que acabem l'any sense pressupostos. Som el segon municipi de la comarca i el cinquè de la província, amb prop de 35.000 habitants, però no tenim pressupost ni cap certesa econòmica pel 2020», ha lamentat. A més, atribueix aquest endarreriment dels comptes per l'any vinent a «la poca capacitat de gestió política que té aquest govern».

Així mateix, el regidor taronja ha criticat l'aposta del govern municipal de comprar el Celler, «de forma urgent i extraordinària», sense fer front a altres problemàtiques com ara la situació dels treballadors municipals. «Demanem a l'equip de govern que no menteixi als treballadors de la casa. Recentment ha tret una partida del superàvit que anava destinada a pagar una part de l'RLT per poder comprar l'edifici de la Cooperativa», ha apuntat.

«No calia comprar el Celler en aquests moments, perquè ja és un edifici protegit. No entenem les presses amb què es porta aquest tema», ha insistit la portaveu dels socialistes cambrilencs, Ana López, qui ha afirmat sentir «un gran desencís i impotència».

Els portaveus del govern municipal de Cambrils, Oliver Klein, Lluís Abella, Camí Mendoza i Alejandro Garcia, en una sessió plenària.
Oliver Klein, Lluís Abella, Camí Mendoza i Alejandro Garcia, en la sessió plenària d'aquest dimecres 18 de desembre. | I. Alcalá

Ana López (PSC): «Han tirat pel camí fàcil i no volen escoltar a l'oposició. Notem el menyspreu i el desinterès»

«Partim d'unes males ordenances, no tenim pressupost i l'únic que han fet ha estat pujar la taxa d'escombraries, perquè han tirat pel camí fàcil i no volen escoltar a l'oposició. És molt greu, perquè notem el menyspreu i el desinterès. Van a cop d'improvisació», ha criticat López. «Hi ha una manca de lideratge per part de l'alcaldessa i la resta de portaveus del govern», ha assegurat la líder del PSC, tot destacant que «no hi ha cohesió dins de l'equip de govern».

«Des de les darreres eleccions, estem vivint una deriva cap al caos organitzatiu intern», ha alertat el regidor del PP al consistori, David Chatelain. «Les coses extraordinàries estan per sobre de les ordinàries i això és mostra d'improvisació, que no es tenen les coses clares i que intenten evitar la fiscalització al màxim», ha reblat. En aquest sentit, critica que no disposen de prou temps per analitzar la documentació i que pateixen talls de micròfon «de forma reiterada i discrecional» durant els plenaris: «La voluntat per arribar a acords és totalment nul·la».

David Chatelain (PP): «La implementació de l'RLT podria portar una pujada d'impostos»

El portaveu popular s'ha mostrat especialment preocupat pel sobrecost que portarà l'RLT i ha afirmat que «si s'arriba a implementar de cara a l'any que ve, els números no sortiran de cap manera». Sobre això, ha advertit que «l'increment retributiu i la creació de places poden suposar un increment del pressupost d'entre 2 i 3 milions d'euros. Això, tal com està la situació d'ingressos de l'Ajuntament, comportarà una pujada d'impostos i, molt probablement a càrrec de l'IBI».

Joan Maria Artigau, Ana López, Juan Carlos Romera, David Chatelain i Ingrid Duch, en la roda de premsa de l'oposició de Cambrils.
Artigau, López, Romera i Chatelain han comparegut de forma conjunta davant de la premsa. | I. Alcalá

Joan Maria Artigau: «Tot això demostra que el pacte de govern que es va formar en menys de 24 hores no tenia cap sentit»

Per la seva banda, el regidor no adscrit Joan Maria Artigau ha manifestat que «tot això demostra que el pacte de govern que es va formar en menys de 24 hores no tenia cap sentit. No hi ha manera que els tres partits es posin d'acord en moltes funcions i molt menys amb el pressupost».

De la mateixa manera,  l'exregidor de JuntsxCambrils ha retret que el govern no vol escoltar la resta de regidors i ha dit que «aquest cartell que han penjat alguns regidors a la porta del despatx que diu 'sit and talk' —per la campanya de Tsunami Democràtic—, hauria d'estar ficat a la sala de plens perquè és l'única manera que ens veuríem tots representats i que estem allí per seure i parlar».