L'epidemiòleg Oriol MItjà amb mascareta davant de la seu d'Eurecat

L'atac que acaba de dirigir Oriol Mitjà a un conegut polític català: «Egoista»

L'expert ha reaccionat a l'anunci de la candidatura d'Aragonès a la presidència de la Generalitat

L'infectòleg Oriol Mitjà ha acusat aquest divendres el vicepresident del Govern en funcions de president i candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat en les eleccions del 14 de febrer de ser «egoista» durant la pandèmia.

Mitjà, que ha mantingut discrepàncies públiques amb l'executiu català en el marc de les mesures a prendre per contenir la covid-19, ha reaccionat així un cop s'ha sabut que Aragonès ha estat designat candidat d'ERC el 14-F. A través de Twitter el metge ha indicat que al partit republicà hi ha polítics «honestos i amb vocació de servei públic», però ha puntualitzat que Aragonès «no és un d'ells». I ha afegit: «Durant la pandèmia ha estat egoista i no s'ha preocupat gens per l'interès general». 

En una segona piulada Mitjà ha afegit que ha «interaccionat amb molts polítics» durant la covid-19 i que sap «quins han respòs de forma noble i solidària i quins han prioritzat la seva agenda personal». El metge acaba: «Al final, són més importants les persones que la ideologia dels partits i voldria una persona bona com a president de la Generalitat de Catalunya».

Cal recordar que fa tres setmanes l'investigador va revelar que l'expresident de la GeneralitatQuim Torra li havia ofert entrar al Govern «amb rang de conseller» amb capacitat executiva i competències en Salut però que ERC no hi va estar d'acord.

Quim Torra va oferir entrar al Govern a Oriol Mitjà

El passat dijous 22 d'octubre, Mitjà declarava a 'Catalunya Ràdio' que l'expresident de la Generalitat, Quim Torra, li va oferir entrar a formar part del Govern. La proposta li oferia a l'investigador tenir «rang de conseller» amb capacitat executiva i competències en Salut

Una oferta que Mitjà va estudiar i va demanar tenir el màxim suport per poder actuar de forma neutra i amb «competències limitades en el temps». Finalment, l'ajuda de l'investigador, segons va assegurar aquest, va ser declinada pel vicepresident, Pere Aragonès, qui va al·legar que les competències ja les tenia el Departament de Salut i que, a més, ja existien mecanismes de presa de decisió. En aquest sentit, l'investigador va explicar que va declinar l'oferiment de Torra perquè considerava que «no es donaven les condicions mínimes» de «neutralitat política».

De fet, Mitjà li va demanar a Torra poder garantir la neutralitat política en el seu càrrec perquè mai ha simpatitzat amb cap força política. No obstant això, no va poder ser així i l'expert va lamentar durant les seves declaracions a 'Catalunya Ràdio' que no es pogués arribar a «acords que permetessin desbloquejar la creació d'un comissionat» vinculat al control de la pandèmia.

D'altra banda, Mitjà, juntament amb altres científics, es va comprometre a escriure un pla que servís de guia per saber quines eren les mesures que s'havien d'establir per poder controlar la pandèmia. Unes pautes, però que l'expert va denunciar que, sis mesos després, encara no les havia dut a terme Salut