La petició que ha llançat Oriol Mitjà als catalans sobre els pròxims dies

L'expert català ha assegurat que «els ciutadans també hem de contribuir»

El doctor Oriol Mitjà durant la presentació de l'Observatori Epidemiològic a la seu d'Eurecat el 16 de juliol del 2020
Oriol Mitjà torna a aplaudir la decisió de Salut sobre realitzar cribratges massius | ACN

Fa uns dies l’expert en malalties infeccioses Oriol Mitjà aplaudia la decisió del departament de Salut de realitzar cribratges massius a diversos municipis de Catalunya. El català ha afirmat en diverses ocasions que la millor manera de controlar els rebrots i la trajectòria del virus és mitjançant proves PCR o altres que determinin un positiu de coronavirus.

Ara, Oriol Mitjà ha volgut recalcar que Salut «està fent els deures» i ara li toca a la població actuar. D’aquesta manera, ha animat a través de les xarxes socials a què la gent consulti els cribratges que es realitzaran i atenguin al seu municipi si pertoca.

«Hem de ser solidaris», afirma Mitjà

A través del seu compte de Twitter, Oriol Mitjà ha tornat a mencionar una piulada amb els municipis que realitzaran cribratges massius i ha animat els seus seguidors a participar en les proves. «#JoEmTesto per protegir els altres», afirmava a la xarxa. «Salut està fent els deures i els ciutadans també hem de contribuir. Hem de ser solidaris», compartia l’expert català.

L’infectòleg català ha utilitzat la seva xarxa on té més de 170.000 seguidors per animar la gent a mirar el llistat on es realitzaran les proves: «Si fan detecció de Covid al vostre municipi, és important que aviseu als veïns i que us testegeu».

Tal com va confirmar el mateix Oriol Mitjà en una anterior piulada, les proves massives han començat aquest 30 de novembre. Cada setmana s’estudiarà la incidència del virus per prioritzar aquells municipis on la corba estigui tornant a augmentar de manera descontrolada. Així, caldria consultar la llista amb freqüència per saber si el nostre municipi s’ha inclòs a la llista o si, contràriament, la situació ha millorat a la zona i es dóna preferència a altres pobles i ciutats.

Oriol Mitjà opina sobre les reunions familiars durant les festes de Nadal

L’expert també ha volgut parlar sobre les esperades i polèmiques reunions familiars que tindran lloc a les festes de Nadal. Concordant amb la majoria d’epidemiòlegs, el català ha assegurat que caldria evitar les reunions de diverses bombolles familiars a una mateixa taula.

L’expert considera que seria una bona opció restringir els els sopars a una reunió entre les bombolles o unitats familiars amb els quals es conviu: «Pare, germans i poc més», afirma en una entrevista al programa ‘Planta Baixa’ de TV3. En cas de voler reunir-se amb la resta de familiars, s’haurien d’evitar barrejar diverses bombolles que puguin propagar massivament el contagi.

Personalment, l’expert ha assegurat que cada vegada que visita la seva mare es realitza un test d’antígens el dia abans, i per descomptat també ho farà per Nadal: «És una forma de protegir els altres», afirma. Mentre arriben les proves a tots els municipis de Catalunya i a la resta de l’estat, la millor vacuna continua sent mantenir la distància social i evitar les aglomeracions fins i tot al nucli familiar, sobretot en aquestes festes que arriben el pròxim mes.


Comentaris

envia el comentari