ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Mitjà atribueix els morts a un Govern «perillosament incompetent»

També ha assegurat que a la consellera de Salut, Alba Vergés, «li falta coneixement en medicina, salut pública i la humilitat»

L'epidemiòleg Oriol MItjà amb mascareta davant de la seu d'Eurecat
Oriol Mitjà ha criticat la gestió de la pandèmia | Cedida

L'investigador Oriol Mitjà ha atribuït la taxa de morts a Catalunya a un Govern «perillosament incompetent», i ha assegurat que a la consellera de Salut, Alba Vergés, «li falta coneixement en medicina, salut pública i la humilitat per escoltar els experts que en saben».

«Les persones que han estat al capdavant han estat perillosament incompetents i no hauríem de permetre que en unes eleccions mantinguessin el seu lloc de treball», ha etzibat aquest matí a TV3, on ha remarcat que els ciutadans d'Alemanya han tingut 10 vegades menys possibilitats de morir-se que els catalans, i els japonesos 100 vegades menys. «Això ho atribueixo directament a les decisions i a la manca de capacitat de prendre decisions d'una manera suficientment àgil», ha afegit.

Mitjà ha carregat contra les «cúpules directives on hi ha hagut batalles partidistes», i ha insistit que «no hi ha hagut la preparació suficient per poder entendre les eines des del punt de vista diagnòstic i terapèutic que poguessin prevenir una part d'aquestes morts». Segons ell, una «gran proporció» del que ha passat s'hauria pogut evitar. «Els líders han fallat a l'hora de prendre aquestes decisions i han fallat des del principi», ha reblat.

En aquest sentit, ha remarcat que ell només és partidari de mesures restrictives si no hi ha més remei, i ha insistit que la clau és ser proactiu, posar més personal, rastrejadors i fer molts tests d'antígens ràpids. «Si el Govern fa una aposta forta per posar-hi diners, estalviarem tres coses: la incidència i el contagi, mitigarem els ingressos i disminuirem el nombre de morts», ha conclòs.

El Govern analitza noves mesures per controlar la Covid

 El Govern ha analitzat aquest dilluns amb sindicats i patronals la necessitat de tirar endavant noves mesures per controlar la pandèmia en un context d'augment dels contagis, després que avui l'executiu hagi anunciat que n'aprovarà de noves a final de setmana, hagi cridat a sacrificar l'activitat social i que ahir demanés a les empreses que facin teletreball.

A la trobada s’ha analitzat la situació actual de la Covid-19 i s’ha exposat la necessitat de tirar endavant mesures pel control de la pandèmia, unes mesures que el Departament de Salut ha anat posant sobre la taula. Aquestes mesures se seguiran concretant dimarts en les reunions que s'ha acordat convocar del Consell de Relacions Laborals i de la Comissió de Seguiment del Diàleg Social. També es convocarà una reunió ordinària del Consell del Diàleg Social.


Comentaris

envia el comentari