Encara que la pandèmia va enxampar a molts per sorpresa, van ser sobretot els governs els quals van haver de prendre decisions més importants. Encara que la principi fossin molt criticats per no saber com actuar davant aquesta nova situació, avui sembla que comencen a millorar.
Així, Oriol Mitjà, l'expert en malalties infeccioses que s'ha fet conegut durant aquests últims mesos a causa del coronavirus, ha felicitat per fi una de les accions del Govern de la Generalitat. En concret, i segons publica el mitjà digital 'El Nacional', ha aplaudit l'estratègia del Departament de Salut que han anunciat aquest dissabte.
Es tracten de cribratges massius en poblacions que estan registrant una alta incidència en cada zona del territori català. En concret, l'expert ha aplaudit a través d'un missatge al seu perfil oficial de Twitter aquesta nova línia d'actuació i ha animat a tots els ciutadans de les ciutats implicades que es vagin a vacunar.
En concret, el Departament de Salut està iniciant cribratges massius en zones descentralitzades de Catalunya, les quals també s'estan veient afectades per la Covid-19. Per ser més exactes, les zones on es comencen a fer aquests tests serà a l'àrea metropolitana de Barcelona Nord i Sud, a Lleida i a l'àrea sanitària de l'Alt Pirineu - Aran.
Les crítiques d'Oriol Mitjà
Tot i això, Oriol Mitjà ha estat molt crític amb el Govern en diverses ocasions per les mesures que s'han pres en els últims mesos. De fet, ha estat per aquest motiu que Mitjà ha aplaudit aquestes noves accions i ha animat a la Generalitat i a tota la ciutadania a actuar «diferent per parar la tercera onada».
«La tercera onada és segura si no actuem diferent. No hi ha hagut cap millora significativa en l'estratègia de control des del juliol. Salut xoca contra el mateix mur. L'estratègia per evitar el confinament és testar-tracejar-aïllar, però no ho fem amb prou intensitat», ha explicat en diverses ocasions.
Tot i això, lamenta que malgrat totes les mesures que s'han aplicat no hi hagi hagut «cap millora significativa» des que el Govern va prendre el control de la sanitat catalana el passat mes de juliol. Un dels exemples que ha volgut posar, segons el mitjà citat anteriorment, és que els tests ràpids d'antígens que es començaran a proporcionar a través de les farmàcies «només es fan per invitació amb carta».
D'altra banda, també ha volgut lamentar que el Departament no acabi d'aplicar el Radar Covid, aplicació la qual va preparar el govern central. «Salut no confia en el Radar Covid, perquè no permet la traçabilitat. No obstant això, aquesta és la fortalesa de l'app, que ella mateixa avisa els contactes exposats, sense necessitat d'informar-ne les autoritats», assegurava l'expert.