Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Primer pla d'Oriol Mitjà l'11 de febrer del 2020

Oriol Mitjà parla sense pèls a la llengua sobre la pandèmia: «Anem tots escanyats»

L'epidemiòleg assegura que el protocol de la Generalitat per a les eleccions és «poc efectiu»

L’epidemiòleg català Oriol Mitjà ja ha donat la seva opinió en diverses ocasions sobre la celebració de la jornada electoral. Així, va demanar a la Junta Electoral Central (JEC) que la gent infectada de coronavirus  no pogués anar a votar el pròxim 14-F, per així poder garantir unes mesures d’higiene mínimes contra la Covid.

Ara, l’epidemiòleg ha intervingut al programa ‘Aquí, amb Josep Cuní’ i ha parlat sobre la seguretat de les eleccions. D’aquesta manera, adverteix que «la logística que ha presentat la Generalitat és un document que es diu Protocol  Específic per l’Adequació dels Col·legis Electorals. I aquest protocol és poc efectiu», explica a l’entrevista.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Mitjà critica la gestió de la Generalitat sobre el coronavirus

«És incorrecte perquè dona per suposat que una persona que vagi a votar  és poc infecciosa i que l’EPI mitiga aquest risc. Aquestes són dues afirmacions incorrectes», afirma Mitjà. L’expert adverteix que «si el punt de partida ja és incorrecte, la resta d’arguments també ho seran».

El punt més polèmic d’aquestes eleccions és la franja de 19h a 20h que podran utilitzar els positius  de Covid  i aquelles persones que es trobin de quarantena per anar a votar. En aquest punt, Oriol Mitjà  afirma que està «en total desacord amb la gestió de la pandèmia». Assegura que el protocol electoral no és idoni, i que ningú els hi hauria qüestionat si haguessin especificat que aquelles persones infectades de Covid no podrien anar a votar, celebrant-se així «unes eleccions amb més seguretat».

Oriol Mitjà sobre la situació actual: «Anem tots escanyats»

Per altra banda, Mitjà reclama que la Generalitat  hauria d’imposar noves restriccions més dures, ja que la població s’està exposant a situacions de risc en diferents contextos: primer l’estiu, després el pont de la Puríssima i més tard les festes de Nadal. Ara, la mateixa situació succeeix per una celebració que podria ser fàcilment ajornable, com són unes eleccions.

«Estem permetent que la població s’exposi a situació de risc molt elevat, generant onades epidèmiques. I entretant anem tots escanyats perquè van escanyant l’economia. Estic en total desacord amb la gestió de la pandèmia», conclou l’expert epidemiològic.