Oriol Mitjà, en una conferència

Oriol Mitjà, escandalitzat: l'alerta que ha enviat sobre la Covid-19 a Catalunya

Diu que la subvariant òmicron BA.2 està «escombrant» a tothom | Mitjà no entén la decisió del govern espanyol d'eliminar les quarantenes als positius de covid-19 asimptomàtics

No n'ha donat crèdit. Era evident que l'última decisió del govern espanyol sobre l'eliminació de les quarantenes als positius de covid-19 asimptomàtics portaria cua. És, sense cap mena de dubte, una decisió polèmica. 

I en aquesta línia, l'epidemiòleg Oriol Mitjà ha afirmat a Twitter que ha quedat «glaçat» després de veure la determinació d'eliminar la quarantena per als positius de covid-19 a les persones asimptomàtiques, amb símptomes lleus o als seus contactes estrets. 

«No hi ha ningú al timó», ha dit Oriol Mitjà mentre recalcava: «Europa està entrant en un repunt de la sisena onada. Després de l'onada d'Òmicron-BA.1, la subvariant Òmicron-BA.2 està escombrant a tothom que no va tenir la BA.1». 

Oriol Mitjà no en dona crèdit

L'epidemiòleg, que en diverses ocasions ha estat el primer a l'hora d'alertar sobre les noves tendències que agafava la pandèmia a casa nostra, ha remarcat la gran perillositat que tenen les noves subvariants d'Ómircon. Perillositat, evidentment, a nivell d'infecció. 

«BA.2 és més transmissible i pot infectar a tothom que no hagi passat la BA.1 i faci més de 3 m que es va vacunar», ha dit. 

Argimon posa data final a les mascaretes en interiors

A tot això, el Govern de la Generalitat continua prenent decisions amb la Covid-19. En aquesta línia, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat que entre tres setmanes i un mes després de retirar la mascareta en interiors a les escoles es generalitzarà a tota la població. 

Imatge del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa.
El Govern creu que les mascaretes en interiors s'acabaran ben aviat: Argimon hi posa data. | ACN

En declaracions a La Xarxa, el conseller ha defensat aquesta retirada «gradual» i ha explicat que ho portaran al Consell Interterritorial aquesta setmana. 

En aquest sentit, ha confiat que podran «persuadir» la resta de comunitats i que s'acabi apostant per aquesta estratègia. 

Tot i això, ha afirmat que serà recomanable seguir portant-la en llocs de molta concentració, com el transport públic, o en el cas de persones vulnerables. També ha explicat que s'està revisant la decisió de mantenir les quarantenes en els centres d'educació especial.