Oriol Mitjà s'ha convertit en un dels protagonistes indiscutibles dels últims mesos per la seva recerca d'una cura contra el coronavirus. L'investigador especialitzat en medicina interna i malalties infeccioses va ser capaç de desenvolupar un tractament efectiu contra el 'pian' mentre es trobava a Papua nova Guinea, per la qual cosa va ser guardonat amb el Premi Princesa de Girona. Després d'això va debutar per primera vegada a la televisió al plató de 8tv, i posteriorment va protagonitzar un documental de TV3.
Ara ha tornat a Catalunya, i des de l'Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol (Badalona) treballa per trobar una cura contra la Covid-19. El metge ha aparegut diverses vegades als mitjans per fer advertències o recomanacions sobre el virus, però TV3 ha volgut anar més enllà i conèixer com és Oriol Mitjà en el seu dia a dia, mostrant unes imatges naturals i properes de la vida del doctor.
«Li he de recordar que ha de dinar, sopar dormir...»
Sota el títol 'Història d'un assaig', el programa 'Sense Ficció' de TV3 ha fet un seguiment de l'assaig clínic que dirigeix Oriol Mitjà a l'Hospital Trias i Pujol de Badalona per comprovar si la hidroxicloroquina pot frenar el contagi del coronavirus o no. L'equip documental ha tingut accés exclusiu als equips que l'investigador lidera i coordina, i fins i tot aquest els ha obert les portes de casa seva.
Pot la hidroxicloroquina frenar el contagi de la Covid-19?
L’estudi clínic que l’equip de científics liderat per @oriolmitja i Bonaventura Clotet està realitzant ens ho expliquen a "Història d'un assaig", Ara a @tv3cat#AssaigCoronavirusTV3
https://t.co/FKqfBGbmInpic.twitter.com/zTSGGYXQW0— Sense ficció (@senseficcio) May 5, 2020
«Sergi, dinem? No sé què vols. Has escalfat lo meu? No, això és meu, a veure si t'espaviles», comença la conversa entre Oriol Mitjà i el seu company Sergi Gavilán, també treballador del mateix hospital. «Sort tenim de la mare del Sergi, sinó menjariem a base d'amanida i pizza», reconeixia l'investigador davant la càmera de TV3, mostrant-se del tot proper.
Mitjà explicava que des del primer moment va decidir no tenir contacte amb els seus pares, ja que són persones vulnerables davant el virus: «Els meus pares viuen fora, no els podem anar a veure. També trobem a faltar veure la família, abraçar-nos, però des del primer dia vam preferir no tenir contacte pel risc que suposa per ells».
El seu company expressava davant la càmera com està portant tota aquesta situació l'investigador, i reconeix que ho fa molt bé tot i el gran nombre d'hores al dia que es passa treballant. «Se li nota a l'humor, però per les hores que treballa ho porta bastant bé. Li he de recordar que ha de dinar, que ha de sopar, que ha de dormir... Està treballant una mitjana de 16 a 18 hores cada dia, és una burrada, això no hi ha qui ho aguanti. Porta un mes així, i no sabem el que queda».