YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La crida urgent d'Oriol Mitjà: «Espero que escolti i rectifiqui ràpid»

L'infectòleg ha parlat sobre les característiques de la vacuna d'AstraZeneca

Oriol Mitjà
Oriol Mitjà ha parlat sobre els beneficis de la vacuna d'AstraZeneca | ACN

El pla de vacunació continua al país amb l’arribada de noves vacunes i les fabricacions d’unes altres, fet que farà que s’intenti complir el termini de tenir el 70% de la població espanyola vacunada a finals del pròxim estiu.

Tot i això, l’aparició de noves variants del coronavirus i el fet que algunes vacunes no han estat provades amb totes les franges d’edat fa que les farmacèutiques no s’arrisquin a l’hora d’injectar els vaccins. Algunes de les vacunes no s’estan aplicant als majors de 65 anys per precaució, mentre que altres no estan recomanades per a persones amb patologies prèvies.

Oriol Mitjà parla sobre les característiques de la vacuna d’AstraZeneca

L'infectòleg de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Oriol Mitjà, és un dels experts que més està informant i analitzant la trajectòria del virus. En aquesta ocasió, Mitjà ha usat el seu compte de Twitter per a parlar sobre la vacuna d’AstraZeneca, ja que ell mateix admet que «desperta moltes preguntes». Aquesta vacuna va ser escollida per menors de 65 anys, ja que no s’havia provat la seva seguretat per als majors d’aquesta edat.

Per la seva banda, Oriol Mitjà assegura que la vacuna d’AstraZeneca és segura i ha mostrat una eficàcia del 81%. Així, informa que l’OMS no ha contraindicat la vacuna a les persones amb immunodepressió, així com tampoc en persones de més de 65 anys. L’Organització Mundial de la Salut tampoc ha prohibit les dosis a les persones embarassades, però recomanen aplicar-la després del part.

La petició d’Oriol Mitjà a l’Institut Català de la Salut

Així, l’expert assegura que tant la vacuna d’Astra Zeneca com les de mRNA, per exemple Pzifer, són efectives amb pacients amb malalties autoimmunitàries, immunodepressió, presa anticoagulants i altres, reiterant que són aplicables a les persones majors de 65 anys. Per altra banda, especifica que no són recomanables per a persones al·lèrgiques.

D’aquesta manera, Oriol Mitjà ha utilitzat el seu compte de Twitter per a reivindicar que les persones majors han de ser vacunades i que les vacunes proposades són efectives i segures per a ells. Mitjà espera que l’Institut Català de la Salut segueixi les recomanacions de l’OMS i es comenci a aplicar la vacuna d’AstraZeneca a la gent gran, accelerant així el procés de vacunació a tot el país i immunitzant els grups de risc. Mitjà espera que l’Institut Català de la Salut «escolti i rectifiqui ràpid!», reivindicant que «necessitem vacunes per a la gent gran».


Comentaris

envia el comentari