YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Oriol Mitjà reconeix estar «avergonyit» per la gestió del Govern de la pandèmia

L'infectòleg demana els polítics que es deixin «ajudar pels experts»

El doctor Oriol Mitjà durant la presentació de l'Observatori Epidemiològic a la seu d'Eurecat el 16 de juliol del 2020
Oriol Mitjà ha estat molt crític amb el Govern durant la gestió de la pandèmia | ACN

L'infectòleg de l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona Oriol Mitjà ha tornat a criticar públicament la gestió de la pandèmia que està fent el govern català i ha dit sentir-se «cansat, frustrat i avergonyit» per aquesta gestió.

«Govern, estem cansats, frustrats i avergonyits per la gestió de la COVID-19. No sols per les mesures d'avui (en al·lusió a les noves restriccions decretades pel Govern), també per les vacunes, la rave, Nadal, les residències, els antígens, ferrovial i un llarguíssim etcètera», ha escrit en el seu perfil de Twitter.El tuit ja ha obtingut en poques hores més de 21.000 'm'agrada' i ha estat retuitat més de 7.000 vegades.

Mitjà, que a l'inici de l'epidèmia va ser assessor del govern català i que va denunciar que el vicepresident català, Pere Aragonès, li va vetar per a exercir una alta responsabilitat de Salut Pública de la Generalitat i dirigir la gestió de l'epidèmia, ha demanat en el seu tuit: «Us prego que deixeu que us ajudin experts externs».

En una altra sèrie de tuits, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha demanat als mitjans de comunicació que «filin prim» amb els experts «reals» en vacunes i processos de vacunació i esmenta entre altres especialistes de prestigi als epidemiòlegs de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins, i del Clínic, Antoni Trilla.

Mitjà demana paciència

També recomana preguntar als especialistes en vacunació de l'atenció primària i defensa, davant les crítiques per les poques vacunes inoculades a Catalunya, que aquest procés de vacunació «és el repte logístic més important que s'ha hagut d'encarar mai per part de cap govern».


«Tinguem paciència. Aquesta és una carrera llarga i amb algunes dificultats. De savis és rectificar i crec que s'està reorientant bé», ha defensat al Govern el president dels metges de Barcelona davant les crítiques que està rebent en les xarxes per part d'alguns metges i científics.

«Entrem en la negra nit abans de l'alba. Que sigui catastròfica o no dependrà d'algunes variables: comportament individual, capacitat de contagi del virus... Però molt especialment de l'acció que facin les administracions. És molt el que ens juguem», ha advertit Padrós.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona ha indicat, sobre les noves mesures restrictives aprovades ahir pel Procicat, que «la decisió no era gens fàcil, però cal dir que aquestes mesures són clarament insuficients».

«Trasllat de nou la gran preocupació dels meus companys/as d'atenció primària, d'atenció intermèdia i dels hospitals per a les pròximes setmanes. És obvi que les mesures aprovades pel Govern busquen limitar la mobilitat i els contactes perquè les dades de contagis i d'ingressos no són gens bons i les perspectives, pitjors».


Comentaris

envia el comentari