Ortega Smith

Ortega Smith, infectat per coronavirus, enxampat sense mascareta

Les imatges han estat emeses per Cuatro

Javier Ortega Smith, secretari general de  Vox, va donar positiu per coronavirus el passat dimarts. Tot i això, una reportera de Cuatro l'ha enxampat pel carrer, amb la seva mare, prop d'un centre hospitalari. Ortega Smith, malgrat tenir el virus, no era a casa i passejava sense mascareta.

Ortega Smith, el primer d'uns quants positius per coronavirus

Javier Ortega Smith, secretari general de Vox, va ser el primer polític espanyol que va donar positiu per coronavirus. Dins de la seva mateixa formació, el va seguir el diputat per Cadis Carlos Zambrano. El líder de la formació d'ultradreta, Santiago Abascal, i la diputada de la formació al Congrés Macarena Olona, també han donat positiu per coronavirus, segons han anunciat tots dos als seus comptes de Twitter aquest dijous al vespre.

En el cas d'Abascal i Olona, ambdós es van fer la prova en saber que el secretari general del partit havia donat positiu. Abascal ha anunciat que seguirà treballant des de casa i que demanarà al president espanyol, Pedro Sánchez, que habiliti la possibilitat de reunir-se per videoconferència.

Per la seva banda, al govern espanyol, després del positiu de la ministra d'Igualtat Irene Montero, també se li ha detectat coronavirus a la titular de la cartera de Política Territorial i Administració Pública, Carolina Darias. Els reis d'Espanya també es van sotmetre aquest dijous a les proves per coronavirus, però segons ha transcendit, tots dos han donat negatiu. La reina Letícia, per la seva banda, ha decidit cancel·lar la seva agenda.