Óscar, el jove farmacèutic i esportista que va acabar intubat i en coma per la Covid-19

Més d'un mes després de contagiar-se, el jove encara no pot beure ni menjar sense sonda

Óscar Riballo, paciente que acabó en coma por el covid
Óscar Riballo és un jove de 32 anys sense patologies prèvies que va ser induït al coma per coronavirus | Antena 3

Són moltes les tristes històries que el coronavirus està deixant al llarg del nostre país i del món sencer. Per a algunes persones es tracta d'una malaltia molt agressiva que pot arribar fins i tot a provocar la mort, en els casos més extrems. Malgrat que habitualment aquests casos més greus es relacionen amb persones majors o amb patologies prèvies de risc, no sempre és així.

Un exemple més que representatiu és el cas d'Óscar Riballo, un jove de només 32 anys que ha passat per una dificilíssima situació per culpa del coronavirus.

Un jove esportista va acabar a l’UCI en coma per coronavirus

Aquest jove, farmacèutic i boxador aficionat, es va contagiar de covid el mes de setembre passat a Sevilla, pel que sembla després d'una reunió amb amics, va començar a trobar-se malament i va acudir a fer-se una prova PCR. Va ser el 29 de setembre quan, efectivament, li van confirmar que havia donat positiu en coronavirus.

A causa dels símptomes que presentava, el jove va ser ingressat en un hospital de Sevilla i va acabar per entrar a l'UCI. No obstant això, la seva situació no millorava i va haver de ser portat fins a l'UCI de l'hospital Vall d'Hebron, a Barcelona, per a rebre l'assistència que el seu cas requeria. Presentava febre alta, fins i tot amb al·lucinacions i deliris, a més de molts altres problemes.

«Em van traslladar d'UCI perquè la situació no millorava, la meva pneumònia cada vegada anava a més i em van induir el coma i em van intubar per a poder medicar-me i veure si la meva situació millorava. Vaig estar així més de set dies» confessa al mitjà 'Nius'.

Óscar va haver de ser, finalment, induït al coma, i assegura que, abans que succeís, va preguntar als metges quant temps podria estar així, aquests li van respondre que podrien ser 4 dies o 4 mesos, ja que tot depenia de la seva evolució, alguna cosa que amb la Covid és bastant impredictible. Afortunadament, el van poder treure del coma al cap de 7 dies però encara va haver de romandre a l'hospital i intubat uns quants dies més. En total, va estar hospitalitzat a l'UCI uns 15 dies.

Óscar envia un missatge als joves irresponsables

Ara ja ha pogut rebre l'alta i es troba molt millor. No obstant això, encara no ha superat del tot les conseqüències. «La veritat és que em trobo bé, em costa parlar, segueixo amb sonda, però a poquet a poquet anem. Encara no menjo ni bec, tot amb sonda», assegura. En aquests dies ha passat de pesar 82 quilos a 69.

A més, el noi vol aprofitar ara per a enviar un missatge a la població, especialment dedicat als més joves: «Els dic que els joves es fixin en mi, que vegin les seqüeles que es puguin quedar. Si us plau, que mantinguin la distància i usin màscares, que no afecta només persones majors. Si us plau, que pensin en els altres, no sols passar-s'ho bé». 

Assegura que no demana a la gent que «deixin de viure», però demana «que siguin responsables, que ningú està a resguard d'aquest virus».


Comentaris

envia el comentari