Osona és la comarca que més recicla de Catalunya

Amb un 60,4%, encapçala la llista de nou comarques que fan una recollida selectiva per sobre del 50%

Imatge dels contenidors utilitzats a la recollida selectiva
Imatge dels contenidors utilitzats a la recollida selectiva | Arxiu

Osona es troba al capdamunt de la llista de recollida selectiva a Catalunya, segons les dades de generació de residus municipals a Catalunya durant l’any 2017 presentades avui pel director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost.

La comarca barcelonina lidera, amb un 60,4%, un rànquing on fins a 9 comarques recullen més de la meitat dels seus residus de manera selectiva. En concret, la resta d'aquestes comarques són la Terra Alta, el Pallars Sobirà, el Moianès, la Segarra, el Montsià, el Priorat, la Conca de Barberà i l’Alt Urgell.  

Gràfic on es poden observar les comarques que més reciclen, i les que menys
Gràfic on es poden observar les comarques que més reciclen, i les que menys | Cedida

Les comarques que més i menys reciclen 

Pel que fa  a la província de Barcelona, a banda de l'esmentada Osona, destaquen les xifres del Moianès i del Bages estant posicionada la primera d'elles com la quarta a tot el país. El Berguedà és la comarca que menys recicla de la província, separant correctament poc més del 30% de les seves deixalles.  

A Ponent, destaquen les males dades de les Garrigues i la Noguera, que sense arribar al 30% se situen a l'últim lloc i avant últim lloc en l'àmbit català. El Pallars Sobirà i la Segarra sobresurten, amb xifres per sobre del 50%, entre les comarques de Lleida.

A les comarques gironines, la Garrotxa i el Gironès són les que fan una millor recollida selectiva als seus municipis tot i no arribar a xifres de la meitat.  Mentrestant, és la Cerdanya la comarca que té les pitjors dades, i de fet és penúltima la llista de tot Catalunya.    

Per últim, les comarques de la Terra Alta, el Priorat i la Conca de Barberà són les que tenen uns millors números de reciclatge dins de la província de Tarragona. El Baix Penedès, amb una dada lleugerament superior al 30%, és la comarca tarragonina que més feina té en qüestions de recollida de residus. 

Un augment del 7% respecte a l'any anterior

Les dades presentades per Josep Maria Tost són una crida a l'optimisme doncs amb uns números totals de 100.000 tones, la recollida selectiva ha augmentat un 7% el 2017 respecte a l'any anterior. Tot i que les xifres són bones, encara es troben per sobre de la mitjana europea i només Osona arriba a l'objectiu marcat pel 2020 de separar el 60% dels residus. 


Comentaris

envia el comentari