Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

33 anys de l'OVNI que va sobrevolar el Vallès Occidental

El 29 de novembre de 1985, Terrassa i Sabadell van quedar paral·litzats per la presència aeria d'un objecte que mai es va poder identificar

Hi creiem o no, la presència d’OVNIS a Catalunya és una d’aquelles qüestions que, a dia d’avui, encara no s’han resolt. Si bé és cert que són molts els qui asseguren haver vist la presència d’Objectes Voladors No Identificats sobrevolant la geografia catalana, també ho és que gran part de la població rebutja aquestes especulacions.

Especulacions o no, el cert és que  fa 33 anys, el 29 de novembre de 1985, el Vallès Occidental va viure una situació d’allò més confusa en detectar un objecte aeri de grans dimensions sobrevolant Sabadell i Terrassa. La situació, en aquesta línia, va ser tant espectacular que fins i tot les càmeres de TV3 van voler enregistrar l’estrany fenomen.

La Policia va avisar sobre el fenomen

Segons la crònica de Televisió de Catalunya d’aquell dia, van ser els mateixos agents de la  Policia Municipal de Terrassa els qui van avisar sobre el possible OVNI. Més enllà d’aquesta situació, però, els controladors aeris de l’Aeroport del Prat expliquen que la situació de l’objecte va generar gran estupefacció.

Imatge de l'OVNI que va sobrevolar el Vallès Occidental
Imatge de l'OVNI que va sobrevolar el Vallès Occidental | CatalunyaDiari.cat

 

Antonio Toscano, controlador aeri del Prat, explicava: «Vam detectar que era un objecte de grans dimensions, però just després va desaparèixer. Un pilot d’Iberia, al seu informe, va dir que havia vist una llum allargada, i en un extrem una llum taronja que feia pampallugues». Segons van notificar els mateixos controladors del Prat aquella nit, finalment, es tractava d’un objecte que se sortia clarament dels paràmetres de la normalitat: «Fa uns segons hem vist una llum bastant cridanera i potent, i que es movia ràpidament».

Finalment, cal destacar que no es va poder confirmar del cert què era aquella llum que sobrevolava entre Terrassa i Sabadell aquella nit de 1985, tot i que el que sí que va cridar per a la història és  un succés que quedarà per a la història.