La Universitat d'Oxford desitja tenir un milió de dosis de la vacuna contra el coronavirus al setembre. La BBC va citar al membre de comitè del Govern anglès John Bell, assegurant que el dijous 16 d'abril es van iniciar les proves amb humans i al maig haurien d'arribar els primers resultats de si la vacuna respon de forma immune al virus. A l'agost sabrien si funciona i al setembre ja podrien administrar-la a la població.
Si bé són molts els científics que creuen que per obtenir una vacuna òptima sense riscos es necessiten entre 12 i 18 mesos, des de la Universitat d'Oxford es preparen des de fa temps per una crisi sanitària com la pandèmia del coronavirus i podria tenir-la disponible en un temps rècord.
A la Universitat d'Oxford ja van crear un virus de ximpanzé per enginyeria genètica que seria la base de la nova vacuna contra la Covid-19, combinant-lo amb fragments d'aquest nou coronavirus. El resultat seria un virus 'segur' que entrenaria al sistema immune per acabar amb el Covid-19.
L'objectiu és crear un milió de dosis per a setembre
La professora Sara Gilbert assegura que està al 80% convençuda que funcionarà. «Aquest és el meu punt de vista, perquè he treballat molt amb aquesta tecnologia i he treballat amb les proves de la vacuna del Mers (un altre tipus de coronavirus) i he vist el que és capaç de fer. Crec que té moltes opcions de funcionar», va assegurar a la BBC.
El professor Adrián Hill, director del Jenner Institute d'Oxford, afirma que «l'objectiu és tenir almenys un milió de dosis per setembre, un cop sapiguem dels resultats eficaços de la vacuna i llavors anar fins i tot més ràpid a partir de llavors. Està clar que el món necessitarà centenars de milions de dosis, idealment per a final d'any, per acabar amb aquesta pandèmia i sortir del confinament».
De moment, començaran a crear les dosis abans fins i tot de conèixer si funcionen amb èxit i caldrà esperar fins al mes de maig per tenir els primers resultats amb humans.