Pablo Casado destitueix Álvarez de Toledo com a portaveu del PP al Congrés

La seva substituta serà Cuca Gamarra

Cayetana Álvarez de Toledo
Cayetana Álvarez de Toledo, rellevada del seu càrrec al congrés. | ACN

Pablo Casado ha destituït Cayetana Álvarez de Toledo com a portaveu del Partit Popular al Congrés dels Diputats i ha nomenat Cuca Gamarra com la seva substituta. Aquesta notícia era un secret a veus, ja que el líder popular feia temps que tenia entre cella i cella la voluntat de rellevar Álvarez de Toledo del seu càrrec a la Cambra espanyola. La diputada del PP per Barcelona ha anunciat una declaració al mateix Congrés a partir de les 19:30 hores d'aquest dilluns. 

Així doncs, Cuca Gamarra serà proposada com a nova portaveu del grup parlamentari al Congrés, Ana Pastor esdevindrà la vicesecretària de Política Social; i José Luis Martínez-Almeida en serà el portaveu nacional. El president dels populars ha agraït a Álvarez de Toledo la seva tasca durant les dues legislatures i li ha manifestat el «desig» que segueixi contribuint a un «projecte tan important per al futur d'Espanya».

Martínez-Almeida guanya pes

Així, en acabar de complir dos anys al capdavant del partit, Casado situa en un lloc rellevant a Martínez-Almeida, una de les seves majors apostes personals, qui ha guanyat en popularitat durant la gestió de la pandèmia al capdavant de l'Ajuntament de Madrid.

Al temps, Álvarez de Toledo, qui va ser també nomenada per Casado malgrat les divergències amb alguns sectors del partit, deixarà el seu càrrec com a portaveu, després de diverses diferències notables amb la direcció nacional en els dos anys que ha estat al capdavant del grup parlamentari.

Junta Directiva Nacional del PP, aquest dijous

Per tal d'aprovar aquests canvis que es plantegen en la direcció del Partit Popular, Pablo Casado ha convocat a la Junta Directiva Nacional dijous que ve 20 d'agost a les 12 hores, que es reunirà de manera telemàtica a conseqüència de l'actual situació sanitària.

Serà en aquesta trobada de l'òrgan més important entre congressos del partit, on s'abordarà la remodelació, un autèntic cop de volant en l'equip directiu del PP, ja que suposa no sols la marxa d'Álvarez de Toledo, qüestionada per uns certs sectors des del seu nomenament, sinó la creació d'un lloc per a l'alcalde de Madrid.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari