Casado

Pablo Casado promet sancions a escoles catalanes per «adoctrinament»

El líder del PP proposa que el castellà sigui llengua vehicular i que el català deixi de ser una «barrera» per a qui vulgui traslladar-se a Catalunya

El candidat del PP, Pablo Casado, ha promès que si és president del govern espanyol, el català deixarà de ser una «barrera» i els «millors», referint-se a professionals de tots els sectors, opositaran per anar on vulguin sense que la llengua sigui un «requisit excloent». En un míting des de Salamanca, el líder dels populars ha carregat contra el que considera una administració catalana «endogàmica».

En matèria d'educació, Casado ha promès una llei perquè el castellà sigui llengua vehicular a tot Espanya i atorgar competències a inspecció per  sancionar les escoles que «adoctrinen». «S'ha acabat jugar amb els nostres fills amb projectes ideològics sectaris», ha defensat.

«Que s'aprengui el mateix a Salamanca i a Tarragona»

Casado ha explicat també que la seva llei d'educació establirà llibertat d'elecció dels centres eliminant les zones i fixarà que «s'aprengui la mateixa història i geografia a Salamanca i a Tarragona». «Què és això de només estudiar història manipulada perquè inspecció no està actuant?», ha preguntat.

  

El líder dels populars vol que a Espanya hi hagi un MIR educatiu per «seleccionar els millors professors» i ha afegit que, d'aquesta manera, les comunitats autònomes no podran posar els requisits que vulguin.

Dilluns presenta el seu programa a Barcelona

Pablo Casado presentarà el seu programa electoral a Barcelona el pròxim dilluns 8 d’abril i, posteriorment, celebrarà dos actes a Catalunya  durant la campanya de les eleccions del 28-A, que comença i acaba a Madrid entre el dijous 11 i el divendres 26 d’abril. Té agendat un acte a Tarragona el 17 d’abril al matí, al qual no acudirà la caravana de periodistes de Madrid, i un altre a Barcelona el dijous 25 al matí, un dia abans de la clausura.