YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

ÚLTIMA HORA

🚨 La pandèmia torna a estar en expansió a Catalunya: l'Rt supera novament l'1

Pablo Motos alerta d’una estafa amb la seva imatge a través de Facebook

La plataforma permet publicitat que fa servir fotos de famosos sense consentiment, promocionant un frau

Pablo Motos alerta d'una estafa publicitària a Facebook
Pablo Motos alerta d'una estafa publicitària a Facebook | Antena 3

Alerta per una nova estafa que circula a través internet. Aquest cop el mitjà per on circula és Facebook i està implicada una cara molt coneguda del nostre panorama televisiu. Concretament es tracta de Pablo Motos, qui ha denunciat ell mateix la falsa publicitat que apareix als usuaris d’aquesta xarxa social.

Pablo Motos denúncia un frau de Facebook

Tot i que és cert que molts personatges famosos apareixen de bon grat en espots publicitaris, no tot el que veiem a les xarxes socials és veritable. Sobretot a Facebook, plataforma on en moltes ocasions comparteix publicitat enganyosa. En aquest cas és el presentador de l’‘Hormiguero’ el protagonista d’una estafa que assegura un mètode per guanyar molts diners ràpidament, en principi gràcies a un consell que Pablo Motos hauria donat en directe. Res més lluny de la realitat.

El mateix Motos ha volgut desmentir la publicitat que corre per Facebook i ho va fer en directe a televisió i també ho ha compartit en el seu compte d’Instagram. «Mai ho faig al programa, però avui ho faré», va sentenciar a Antena 3 mentre estava acompanyat de la convidada de la nit, l’actriu Marta Milans, vista a la pel·lícula ‘Shazam!’: «Facebook està permetent una publicitat sabent que és una estafa i tant se’ls fa», una en la que apareix la seva imatge sense el seu consentiment, promocionant un frau.

Tanmateix, Pablo Motos també ha explicat que malauradament no poden fer res: «No tinc cap manera per defensar-me. No localitzem l’empresa, ni nosaltres ni els meus advocats». Ara per ara, aquest cas està en mans del Grup de Delictes Telemàtics de la Guàrdia Civil i, segons ha afegit el presentador, «es camuflen en diferents dominis, en diverses parts del món. Quelcom normal, són estafadors».

A internet circulen molts tipus d’estafes

No és l'única víctima d’aquest tipus de frau, a Susanna Griso també li ha passat dos cops, anunciant unes plantilles pels peus i una dieta miracle. Ara Pablo Motos ha denunciat el cas en directe davant la passivitat de la plataforma social: «El més greu és que quan parlem amb Facebook, ens diuen que la seva empresa és tan gran que no poden controlar tota la publicitat que mostren». Amb gran molèstia el presentador ha sentenciat: «Però segur que sí que saben on anar a cobrar-la».

En aquests últims dies diversos cossos policials han alertat per l’augment d’altres estafes que circulen per internet i les xarxes socials. Com és el cas d’un fals cupó de Lidl que regala 250 euros i s’envia per WhatsApp, o el fals correu electrònic enviat presumptament per Correus que acaba robant les dades personals de la víctima que cau en el parany.


Comentaris

envia el comentari