PACMA exigeix «justícia» per a la gossa Sota entregant 230.000 signatures

El partit animalista ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que «s'aclareixin els fets» i un protocol d'actuació basat en «mètodes ètics»
El PACMA ha entregat 230.000 firmes per exigir «justícia» per a la gossa Sota  | Twitter

 

El Partit Animalista contra el Maltractament Animal, PACMA, ha entregat aquest dilluns, 31 de desembre, 230.000 signatures a l'Ajuntament de Barcelona per exigir «justícia» per a la gossa Sota, morta d'un tret d'un agent de la Guàrdia Urbana el 18 de desembre passat enmig de la Gran Via de Barcelona.

 

El partit animalista ha reclamat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a través d’un comunicat que «aclareixi els fets» i que, en cas que es provi que hi va haver un «abús de poder», s'expulsi del cos el guàrdia urbà i els responsables del fet. A més a més, el PACMA també ha demanat que el protocol d'actuació es basi en «mètodes ètics i no letals quan sigui possible».

 

 

Demanen protocols específics per actuar amb animals

El portaveu del partit animalista a Catalunya, Nacho Pascual, ha assegurat que volen que s'investiguin els fets i que «s'arribi fins al final». «També demanem la depuració de responsabilitats polítiques, tant pel que fa a l'agent com al seu responsable, i que s'implementin d'una vegada protocols d'actuació específics per casos amb animals que des de PACMA fa anys que reclamem», ha conclòs Pascual.

 

 

Per una altra banda, amb aquestes 230.000 firmes de tots aquells que han donat suport a la iniciativa del PACMA, també han deixat clar que és necessari que els responsables de l’Ajuntament de Barcelona aclareixin el que va passar aquell dia, però, sobretot, Ada Colau que, sense que hi hagués cap investigació oberta, va sortir en defensa de l’actuació de l’agent de la Guàrdia Urbana.

 

La mort de la gossa Sota ha generat molta controvèrsia tant a les xarxes socials com als carrers, com la manifestació a plaça d’Espanya que va acabar amb aldarulls, ja que moltes persones estan en contra de l’actuació del guàrdia urbà que va disparar perquè «va veure la seva vida en perill» i, per tant, «va prendre una decisió ‘in extremis’», segons va explicar un company a través d’una carta publicada aquest dissabte passat.