El pacte de govern a Castelldefels que prendrà l'alcaldia al PP

Un pacte de govern entre PSC, Comuns i ERC torna a apartar el PP de l'alcaldia de Castelldefels

La socialista Maria Miranda serà l'alcaldessa els pròxims quatre anys

A poques hores del ple d'investidura de demà dissabte,  el PSC (6 regidors), Movem En Comú Podem (4 regidors) i ERC (4 regidors) han tancat un acord per governar plegats a Castelldefels (Baix Llobregat) els pròxims quatre anys.

D'aquesta manera, i per segon mandat consecutiu, el popular Manu Reyes, guanyador dels comicis amb vuit regidors, es quedarà de nou a l'oposició. L'acord preveu que l'actual alcaldessa en funcions, la socialista Maria Miranda, ho continuï sent tot el mandat i que els caps de llista dels Comuns, Candela López, i ERC, Jordi Maresma, siguin primer i segon tinent d'alcalde respectivament.

Maria Miranda
Miranda va prendre l'alcaldia el 2017, després de partir-se la legislatura amb Candela López, dels Comuns | Catalunyadiari.com

 

Pacte per un «Govern anti-PP»

L'acord suposa la reedició  del pacte que ja van signar les tres forces l'any 2015, en aquell moment amb el suport extern  dels dos regidors de CiU  que finalment van entrar a l'equip municipal, i que ara queda fora. Amb l'acord d'ara fa 4 anys, ja van deixar fora del mandat a l'Ajuntament al PP, que en aquelles eleccions també va ser la força més votada. 

Miranda va arribar a l'alcaldia de Castelldefels el passat 2017, després de travessar l'equador del mandat. En la formació del pacte, van acordar governar els primers 2 anys Candela López, dels Comuns, i des de 2017 va passar al capdavant la representant del PSC. 

En un comunicat, les tres formacions destaquen que dos de cada tres veïns de Castelldefels es van manifestar el 26-M a favor d'una ciutat «inclusiva, sostenible, educadora i feminista», i que la nova majoria ha de treballar per consolidar les polítiques progressistes empreses durant l'anterior mandat.

També et pot interessar...