Jordi Llopart, alcalde de Creixell.

Junts per Creixell governarà amb ERC i la FIC, i Llopart seguirà a l'alcaldia

L'acord ha transcendit aquest dijous, 13 de juny, al matí

Jordi Llopart continuarà sent, per tercer mandat consecutiu, l'alcalde de Creixell. Llopart ha segellat ja l'acord tripartit que feia dues setmanes que buscava amb ERC i la FIC i aquest dissabte, 15 de juny, en el ple de constitució de la nova corporació municipal, serà investit en primera votació, per majoria absoluta.

Junts per Creixell tanca un acord amb ERC i la FIC

D'aquesta forma, Jordi Llopart seguirà a l'alcaldia de Creixell després que el passat 26 de maig guanyés les eleccions, això sí, amb un empat a tres regidors amb la segona força, el PSC. Llopart mantindrà l'acord amb l'única regidora de la FIC, Pilar Romero, amb qui ja ha governat en els darrers quatre anys. A més, ara incoropora ERC, que ha obtingut dos regidors.

Llopart repeteix el mateix pacte tripartit que ja va fer l'any 2015. Llavors, però,  l'acord amb ERC es va trencar en qüestió de tres mesos, i la resta del mandat va governar en minoria. Ara, el govern creixellenc recupera la majoria del ple, mentre que a l'oposició hi restaran el PSC (3 regidors) i el PP (2).

Ja s'ha decidit el repartiment del cartipàs entre els tres socis

L'acord també estableix quines són les carteres que es quedarà cadascun dels socis de govern a Creixell.  El repartiment del cartipàs municipal quedarà de la següent manera:

  • Jordi Llopart (JxC): Alcaldia, Hisenda, Serveis i Governació.
  • Pilar Romero (FIC): 1a tinent d'alcalde. Festes, Gent Gran, Ensenyament i Joventut.
  • Jordi Moliné (ERC): 2n tinent d'alcalde. Urbanisme i Recursos Humans.
  • Sílvia Farrero (JxC): 3a tinent d'alcalde. Turisme, Comerç i Medi Ambient.
  • Francesc Sentís (JxC): Esports, Cultura i Patrimoni.
  • Chelo Picón (ERC): Igualtat i Atenció Social.

A l'oposició, doncs, hi quedaran els socialistes Montserrat Muñoz, María del Carmen Marín i Juan Lara; i els populars Jaime Serret i María Dolores Juncal.

També et pot interessar