Públic assistent en un acte amb mascaretes i distància de seguretat

Padrós lamenta els incompliments en el primer cap de setmana amb bars i restaurants tancats

El president del COMB es mostra «descoratjat» i assegura que una part de la societat «no està a l'altura» del moment
El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha lamentat el «poc sentit col·lectiu» mostrat en el primer cap de setmana amb bars i restaurants tancats per aturar els contagis de la Covid-19. En relació amb les imatges sobre incompliments i trobades a l'exterior, Padrós ha afirmat en declaracions a Catalunya Ràdio que hi ha una part de la societat que «no està a l'alçada del moment».

«He de confessar que per primera vegada des que ha començat la pandèmia estic una mica descoratjat», ha afirmat. En aquest sentit, ha assegurat que gran part de la població fa les coses «ben fetes» però ha assenyalat que «hi ha qui pensa que tot això no va amb ells». Padrós també ha demanat que les mesures tinguin «un comú denominador al conjunt d'Europa» i ha criticat que hi hagi ciutadans que marxin de Catalunya a comunitats autònomes properes per poder fer el que no es pot fer aquí. «Ens hi juguem moltíssim», ha insistit.

Aquestes declaracions completen una piulada que Padrós va fer aquest diumenge a través del seu compte personal de Twitter, en què assegurava tenir «sentiments de recança, astorament i pessimisme», davant les imatges del cap de setmana. Així mateix, el president del COMB ha afegit que els pròxims dies les xifres no aniran bé i ha fet una crida a ser autoresponsable.

Pícnics a l'aire lliure

L'entrada en vigor de les noves restriccions per fer front a l'expansió de la pandèmia a Catalunya ha traslladat els àpats en bars i restaurants a l'aire lliure. Aquest diumenge, centenars de persones han aprofitat el bon temps i s'han aplegat als diferents parcs d'arreu de Catalunya per menjar i passar el dia amb els amics o la família arran del tancament de l'hostaleria.

Així mateix, també s'han produït aglomeracions de persones en altres indrets, com el Montseny, on un cap de setmana més s'han col·lapsat els accessos al parc natural de la província de Barcelona.