Muntatge de diners i una rodona amb una cadira de rodes

El nou pagament que rebran a l'agost els pensionistes per incapacitat permanent

Pren nota de la data en què cobraran aquests diners

Prop d'un milió de persones reben a Espanya una pensió tan important com és la d'incapacitat permanent. Exactament, són ni més ni menys que 950.000 els beneficiaris d'aquest tipus de pensió que suposa el 10% del total de les pensions actualment al país. Unes pensions necessàries per a moltes persones que es troben en una situació gens favorable i que els fan la vida més fàcil.

Parlem d'unes pensions que el Govern abona cada mes a nombrosos ciutadans. Amb aquests ajuts, ens referim a una sèrie de pagaments que també poden ser per viduïtat, orfandat, incapacitat temporal o permanent o la de jubilació.

El cas és que la Seguretat Social és l'encarregada de gestionar l'abonament de totes aquestes pensions que fan que els espanyols, alguns en una situació força delicada, puguin viure dignament.

Els pensionistes per incapacitat permanent rebran un nou pagament a l'agost

Si ens parem en el cas de les pensions o pagaments per malaltia d'incapacitat laboral, aquest abonament l'executa l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

Muntatge amb mans d'una persona gran i un cercle amb diversos bitllets d'euro
Entre el 24 i el 25 d'agost, els bancs faran l'ingrés de les pensions | Getty Images Signature, DAPA Images

Recordem que parlem d'un organisme que pertany a l'administració de la Seguretat Social. Els pagaments es realitzen del dia 1 al 5 de cada mes encara que hi ha pensionistes que se'ls avançarà aquests pagaments fins a 10 dies abans.

Així doncs, t'explicarem com tots els bancs executen el pagament d'aquestes pensions. I la veritat és que ho duen a terme aproximadament una setmana abans que s'acabi el mes anterior. Un ingrés als beneficiaris que ajuda a la seva economia i finances, encara que depenent de cada entitat bancària, cobraràs abans o després aquesta desitjada pensió.

Coneix quan pagaran els bancs la pensió del mes de setembre

Per tant, has de prendre nota si vols saber quin dia del mes d'agost et pagaran aquesta pensió que cobra cada mes.

I en aquest cas, tenim la informació de les vuit entitats bancàries que faran aquest abonament de la pensió en dos dies. Aquest ingrés serà abonat més concretament entre el dijous 24 d'agost i el divendres 25 del mateix mes.

Mà esquerra d'una persona sostenint un bitllet de 20 euros i dos bitllets de 50 euros, en un caixer automàtic
Els pensionistes per incapacitat permanent cobraran un nou pagament | GTRES

En el cas del Banc Santander, el pagament es farà el dijous 24 d'agost igual que l'entitat catalana, CaixaBank. Són els dos únics bancs que faran aquest pagament un dia abans que els que assenyalarem a continuació, com ara el Banc Sabadell.

Tant el Banc Sabadell, com Ibercaja , BBVA, Unicaja, ABANCA i ING seran les entitats bancàries que esperaran a fer aquest abonament 24 hores més tard. I el pagament de la pensió serà efectiu el proper divendres 25 d'agost.

No sempre es compleix allò estipulat i hi pot haver certs retards en el pagament

Això sí, aquestes dates que t'hem indicat són les que han estipulat els bancs per revisar els ingressos de les pensions. Però no sempre es compleixen aquestes prediccions, perquè es podria donar el cas que hi hagi algun tipus de retard. I, per això, alguna de les entitats bancàries que hem citat, no pagaran finalment el dia que en principi haurien d'abonar la pensió.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Tot i que segurament aquest desemborsament es realitzaria un dia o un parell de dies més tard del que s'ha fixat al principi, no cal preocupar-se molt. Dit això, són milions de pensionistes els que esperen aquest ingrés del mes d'agost corresponent a la seva pensió del setembre.