Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La PAH de Reus reclama una reunió amb el partits locals

La PAH de Reus, «indignada» per la poca implicació de l'Ajuntament

Acusen la regidora d'Habitatge de no voler-se reunir | El govern manté que no havia rebut cap petició fins divendres

La PAH de Reus reclama una reunió amb el partits locals
La PAH de Reus reclama una reunió amb els partits locals | Jordi Olària Gras

«Reclamem una reunió amb la regidora Pallarès», ha exposat, aquest dimecres, Sandra Casanova, una de les membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Reus. Asseguren que la regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge no els ha donat resposta a les seves peticions de reunir-se per abordar les situacions que treballa la PAH. Des del govern matisen que la primera petició que ha rebut Teresa Pallarès va arribar divendres passat, durant el plenari municipal.

[predef]reus-144[/predef]

La darrera trobada que la PAH va mantenir amb el govern de Reus, recorda Casanova, va ser amb l'aleshores regidor Marc Arza, just abans de les eleccions del mes de maig. Mantenen que el consistori segueix sense implicar-se com li correspondria per solucionar els problemes habitacionals de les famílies afectades per desnonaments.

Imatge de la sessió plenària d'aquest divendres
Imatge de la sessió plenària de divendres passat | Jordi Olària Gras

Reunió amb el govern i amb la resta de partits

Han demanat reunió amb la regidora Teresa Pallarès que, segons s'explica des del govern, ha apuntat que cal que també hi sigui present Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social. A més, però, la PAH també es vol reunir amb representants de tots els partits del plenari, una petició que, afirma, només els ha respost la CUP, disposada a participar-hi.

La resta de partits no els han tornat resposta, excepte Cs que, segons Casanova, els ha donat un número de contacte «per si necessitem res; el que necessitem és que s'impliquin». Amb qui ha assegurat que no es volen reunir és amb l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, amb qui asseguren que van trencar qualsevol relació fa un any «perquè no servia de res».

Sandra Casanova acusa el batlle de tenir «la cara dura, s'està rient a la cara de les famílies». Ho fa en relació amb la promesa electoral d'incorporar, al parc d'habitatge públic de Reus 1.000 pisos durant tot el mandat. Quan es va fer l'anunci, es va destacar que podrien servir per a gent gran que visqui en pisos vells o per a gent jove que es vulgui emancipar. Des de la PAH es considera que s'estaven deixant de banda totes les famílies vulnerables de la ciutat.

desnonament carrer raseta de sales reus
Imatge d'un desnonament executat al carrer Raseta de Sales | Jordi Olària Gras

Pisos buits i dacions en pagament

«Només hi són per fer el certificat de vulnerabilitat, i això si el fan», critica Casanova en relació no només amb el govern municipal, sinó també amb l'actitud de part de l'equip tècnic de Benestar Social, que asseguren que no és suficient. Pel que fa a la plana política, consideren que haurien de negociar amb el sector bancari i els grans tenidors d'habitatges perquè ofereixin els pisos buits com a solucions habitacionals a través de lloguers socials.

«Per la pista de patinatge sí que es reuneixen amb el BBVA», etziba Sandra Casanova, i critica que el govern no mostri la mateixa predisposició a l'hora d'aconseguir negociar amb els bancs perquè posin els pisos buits a disposició de les necessitats socials de les famílies de Reus. Fonts municipals matisen que el patrocini de la pista de gel el gestiona l'empresa que l'explota i no l'Ajuntament.

Imatge del desnonament executat al carrer Raseta de Sales de Reus
Imatge del desnonament executat al carrer Raseta de Sales de Reus | Jordi Olària Gras

L'empatia del veïnat

La PAH alerta que estan vencent les dacions en pagament pactades fa dos o tres anys i que, si ho fan sense que es renegociïn, «les famílies es quedaran al carrer» i la situació s'agreujarà considerablement. És per això que també demanen més empatia cap als casos de famílies vulnerables que ocupen un habitatge.

Volen conscienciar la ciutadania que «a les famílies els fa vergonya entrar a una casa», i que si ho fan, és per necessitat. Es desmarquen de la vinculació que es fa entre ocupacions i delinqüència; «no li donarem mai suport, a la delinqüència», exposen, i reclamen que no s'associïn els dos termes.

Asseguren que algunes associacions de veïns no s'han volgut reunir amb la PAH però també posen com a exemple alguna de les situacions viscudes en les quals, els veïns, han reclamat que la persona o la família que estava ocupant un habitatge no fos desnonada en lloc de no implicar-s'hi.