La platja de Canadell de Calella de Palafrugell amb nombroses persones

Palafrugell tanca sis de les seves vuit platges per excés de banyistes

Les darreres tres setmanes ha estat habitual, especialment les més petites de Calella de Palafrugell

El municipi de  Palafrugell, al Baix Empordà, ha tancat sis de les seves vuit platges perquè el nombre de banyistes que volien accedir-hi era més alt que el permès per l'aforament establert. En concret, són la Platja d'en Calau, la del Port Bo, la Platgeta, la de Port Pelegrí, la del Port de Malespina i la de Tamariu, la segona més gran del municipi.

Això fa que només restin obertes la de Llafranc  —la més gran— i la del Canadell, a Calella de Palafrugell. Es tracta d'un fet habitual les darreres setmanes, especialment en la franja horària que va de les 12 a les 14 hores. Des del cap de setmana posterior al d'haver-se aixecat l'estat d'alarma, el municipi compta amb personal dedicat a controlar l'accés a les platges.

Torra es mostra preocupat per l'augment de casos a l'Hospitalet de Llobregat però descarta un tancament perimetral

En un altre ordre de coses, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest diumenge que l'augment del nombre de persones amb coronavirus a l'Hospitalet de Llobregat els «preocupa» perquè les dades de contagis «excedeixen la situació» que es pot considerar de «tranquil·litat».

El president de la Generalitat  ha destacat que estan «en contacte permanent» amb l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i que està previst que al llarg d'aquest diumenge s'acabi d'avaluar la situació per prendre les «mesures necessàries» aquest dilluns, ha dit.  Torra ha descartat ara com ara un confinament perimetral de la ciutat o dels sectors més afectats, com es va decretar la setmana passada al Segrià, en espera de com evolucionin les dades i del que recomanin els experts.

L'Hospitalet de Llobregat ha passat en una setmana de tenir 30 casos confirmats de covid-19 a 107, amb més impacte als barris del nord, segons va informar aquest dissabte Marín. 37 de les persones afectades pel coronavirus viuen al barri de la Torrassa, que fa una setmana tenia registrats quatre positius. Es tracta de brots familiars i segons va dir Salut aquest dissabte, les cadenes de transmissió estaven controlades.