Pla mitjà de dos agents de la policia amb un operari a l'espai natural de Castell-Cap Roig, a Palamós

Catalunya es blinda: primeres platges amb accés de vehicles tancat per Setmana Santa

La restricció no afecta a veïns o propietaris que tinguin un immoble a la zona

L'Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) tancarà aquest cap de setmana l'accés de vehicles que vulguin accedir als espais naturals de Castell-Cap Roig i la Pineda d'en Gori. La prohibició es farà efectiva a partir d'aquest divendres a la mitjanit i s'allargarà fins que acabi la Setmana Santa, tot i que en el cas de la Pineda d'en Gori també s'aplicarà els caps de setmana de maig i de manera ininterrompuda a partir de l'1 de juny. Aquesta restricció no afectarà els veïns de la zona ni als propietaris que tinguin un immoble en algun dels espais naturals.

El consistori palamosí aplica un any més aquesta prohibició d'accés amb l'objectiu de garantir la seguretat de les persones i de preservar els espais naturals, molt freqüentats durant els mesos de primavera i estiu. Així mateix, també es vol actuar de manera preventiva en aquestes zones en el cas que es veiessin afectades per un incendi o alguna emergència, alhora que també es pretén potenciar l'ús sostenible i la conservació d'aquests paratges emblemàtics del municipi.

L'aparcament de Castell-Cap Roig, de pagament a partir de l'1 de maig per als no residents

Els vehicles que es desplacin a Castell-Cap Roig podran estacionar ara a l'aparcament ubicat a la zona més propera a la platja, que té una capacitat per a una quarantena de cotxes. Un cop aquest s'ompli, els vehicles aparcaran al pàrquing situat en la part superior de la plana, en un espai proper a la carretera asfaltada que dona accés a Castell-Cap Roig. Ara com ara, aquesta zona d’estacionament obrirà amb una capacitat aproximada de 200 places. El disseny modular d'aquest espai permetrà anar obrint zones d'estacionament a mesura que avanci l'estiu i, per tant, s'incrementi l'afluència d'usuaris a Castell.

D'aquesta manera es podrà augmentar les places d'estacionament fins a un màxim de 600 cotxes. L'estacionament a Castell-Cap Roig, segons ha informat l'Ajuntament de Palamós, serà gratuït fins a l'1 de maig. A partir d’aquesta data passarà a ser de pagament fins a final d'estiu, excepte per als propietaris de vehicles que tributen el seu impost de circulació al municipi.