IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Panasonic, Mitsubishi, La Tagliatella i hotels Gargallo anuncien la seva marxa de Catalunya

Més de 3.200 empreses han abandonat el territori des de l'1-O

Imatge d'arxiu de Panasonic
Imatge d'arxiu de Panasonic | Cedida

La cadena de restauració, Pastificio Restaurants, propietària, entre d'altres, de La Tagliatella, el grup hoteler Gargallo, la multinacional japonesa de productes d'electrònica, Panasonic, així com l'empresa del mateix sector, Mitsubishi Electric, s'han unit a la llista de companyies instal·lades a Catalunya que han decidit traslladar la seva seu social fora de la comunitat autònoma.

Així ho ha fet públic el butlletí oficial del Registre Mercantil. Tres de les empreses s'han traslladat a Madrid, com és el cas de Panasonic Espanya, instal·lada a Cornellà, que s'ha desplaçat fins a Alcobendas, Mitsubishi Electric, que es trobava a Sant Cugat del Vallès, la qual marxa a San Fernando d'Henares, i finalment, Pastificio Restaurants, que ha anunciat que Pozuelo d'Alarcón s'ha convertit en el destí on col·locar la seu social.

Per la seva part, el grup hoteler Gargallo, que compta amb diferents establiments repartits per Catalunya i Aragó, entre els quals destaquen l'Hotel Suís, a Barcelona, així com el Colonial o el Barcino, ha decidit deixar la seva localització de la Via Laietana de la capital catalana, per traslladar-se a Mora de Rubielos, municipi localitzat a Terol.

Imatge d'arxiu de Mitsubishi
Imatge d'arxiu de Mitsubishi | Cedida

Més de 3.000 companyies

Amb aquestes sortides, són 3.200 les empreses que formen la llarga llista de companyies que han deixat Catalunya d'ençà que es va celebrar el referèndum per la independència del passat 1 d'octubre. L'impacte més evident va aparèixer pocs dies després de la votació, ja que en poques setmanes van ser 1.000 les empreses que van anunciar el seu canvi de seu social.

Si bé és cert que en els últims mesos la tendència ha anat minorant, també és evident que la marxa de companyies de Catalunya continua de manera activa, fet que no afecta de manera immediata a l'economia local, però que de no modificar-se aquesta tendència, podria acabar tenint importants conseqüències en les xifres laborals de la regió.

Imatge d'arxiu de La Tagliatella
Imatge d'arxiu de La Tagliatella | La Tagliatella

Comentaris

envia el comentari