El Papa Francesc, en arxiu

El Papa Francesc es posa malalt l'endemà d'una reunió sobre el coronavirus

El pontífex ha hagut de cancel·lar la seva agenda

El papa Francesc ha hagut de cancel·lar la litúrgia penitencial amb el clero de Roma  perquè està malalt. Segons fonts del Vaticà, una «lleu indisposició» l'ha obligat a mantenir-se allunyat de les reunions per uns dies davant la crisi del coronavirus.

El papa va aparèixer ahir dimecres, 26 de febrer, a una audiència amb els membres del Moviment Catòlic Global per al Clima una mica refredat i, hores més tard, a la tarda, va celebrar la missa per a la imposició de la cendra i la tradicional processió des de la basílica de Santa Sabina a l'Església romana de Sant Anselm.

El papa se solidaritza amb els malalts

Aquesta baixa per indisposició es produeix un dia després que mostrés la seva proximitat a la plaça de Sant Pere als pacients que han contret el coronavirus. «Expresso la meva proximitat als malalts a causa del coronavirus, als operadors de salut que cuiden els malalts, a les autoritats civils i a tots els que s'esforcen per assistir els pacients i detenir el contagi», va dir el pontífex. Finalment, com és habitual, el papa va saludar tots els presents.

A més, tal com informa el 'Huffington Post', la decisió de canviar el lloc de la catequesi setmanal és una de les precaucions que ha pres el Vaticà respecte a la propagació del virus a Itàlia. També s'han limitat les congregacions de fidels a llocs tancats i el tancament de turistes a les catacumbes romanes.

També et pot interessar...