Les sorprenents paraules de Sergio Ramos sobre Catalunya que aixequen molta polèmica

El defensa de Camas va explicar també que com a capità de la selecció el preocupa «l'equilibri i l'estabilitat del futbol espanyol»

Sergio Ramos y Cristiano Ronaldo
Sergio Ramos i Cristiano Ronaldo | Cedida

L'internacional espanyol i jugador del Real Madrid Sergio Ramos ha assegurat que el preocupa més que l'himne espanyol «no tingui lletra» que el que està succeint a Catalunya en els últims mesos, amb la celebració del referèndum i la declaració unilateral d'independència, encara que ha reconegut que el preocupa «la imatge que ha donat Espanya a escala internacional», i ha afirmat que Gerard Piqué sempre ha tingut un comportament «exemplar» a la selecció. «Em preocupa més com a espanyol que el nostre himne no tingui lletra que tot el tema de Catalunya. Em dóna enveja no poder cantar l'himne en els partits internacionals, mirant al cel», va declarar en una entrevista en 'El Transistor' d'Onda Cero.

El central madridista va reconèixer que veu «poc la tele» i que quan la posa ara troba «banderes de Catalunya i tot això». «Del que jo pugui opinar sobre Catalunya res canviarà. Em dol la imatge que ha donat Espanya a escala internacional. Junts som més forts i això no ho ha de canviar ningú», va apuntar. «És difícil creure que els que volen marxar d'Espanya siguin majoria», va aclarir. «Jo no em queixo de l'Espanya que hi ha. M'he criat en un país en el qual sempre he vist patriotisme i ganes de millorar. Sóc optimista i crec que a poc a poc les coses se solucionaran», va continuar. En tot aquest conflicte, l'andalús va assegurar que creu «en la gent honesta i que vol fer el bé». «Crec que hi ha gent que vol fer des de la política una Espanya millor i un país fort políticament», va exposar.
 

El defensa de Camas va explicar també que com a capità de la selecció el preocupa «l'equilibri i l'estabilitat del futbol espanyol». «Ens equivoquem quan barregem la política amb l'esport. No m'agrada parlar de política, de fet en la selecció no parlem d'això», va confessar. En aquest sentit, va rebutjar pensar en la possibilitat que els equips catalans no puguin participar en les competicions espanyoles. «És complicat imaginar-se una Lliga sense el Barça. No m'ho imagino», va manifestar.

A més, el madridista va sortir en defensa del blaugrana Gerard Piqué, el seu company habitual al centre de la defensa de 'la Roja', i va destacar el seu compromís. «Em dol que es xiuli a la selecció. Com a capità, haig de ser conscient de cada acte. Piqué, sempre que ha vingut amb la selecció, ha tingut un comportament exemplar, amb independència del que cadascun pensi», va explicar. Amb el barceloní, amb el qual parla de «les famílies, els nens i les seves dones», li uneix una bona relació. «Avui dia, Piqué i jo ens portem bastant bé; abans no teníem relació. A mesura que hem anat madurant hem deixat de costat coses a les quals donàvem massa importància», va exposar. «Amb el negoci a mig fer amb Piqué, estem parlant. Ja veurem si tira endavant; hi ha coses interessants i estem intentant donar-li forma», va assenyalar, confirmant la visió de negoci a la qual va apuntar Piqué en una compareixença anterior.

En un altre ordre de coses, Ramos va confessar que li agradaria ser president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF). «Em semblaria un càrrec molt bonic d'afrontar ser president de la Federació Espanyola de Futbol. Es podrien fer moltes coses des de la base», va subratllar. Finalment, va defensar la feina de l'exdirectora de la selecció espanyola de futbol, María José Claramunt, acomiadada fa dues setmanes per estar investigada en el marc de l'Operació Soule. «De María José Claramunt hi ha gent que té una opinió equivocada, perquè ens han vinculat molt a ella i semblava que estava més amb nosaltres que en el paper que realment exigia», va dir. «El seu treball era molt dur, perquè calia negociar amb els capitans, els drets d'imatge, etc. Però després es va fer una bona amistat. Em dol que una amiga passi per un mal moment, independentment del motiu pel qual li hagin fet fora», va afegir.


Comentaris

envia el comentari