Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Parc de Nadal de Reus 2018

A punt el Parc de Nadal de Reus amb el joc i el ball com a protagonistes

L'entrada dels menors passarà de 5 euros a 3, el mateix preu que pagaran els majors d'edat

Parc de Nadal de Reus 2018
Imatge d'arxiu del Parc de Nadal de Reus 2018 | Àngel Ullate

El Parc de Nadal de Reus obrirà portes del 27 de desembre al 4 de gener a les instal·lacions de firaReus. El canvi principal d'enguany és en la política d'entrades, ja que els adults passaran d'entrar gratuïtament a pagar tres euros; es tracta del mateix preu que pagaran els menors d'edat, que fins ara pagaven cinc euros. A l'espai exterior es torna a apostar per activitats sense cost afegit seguint la línia encetada l'any passat.

[predef]reus-144[/predef]

«Reus té el Parc de Nadal més veterà de la demarcació, el 27 de desembre obrirem les portes a la 41a edició», destaca Josep Cuerba, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus. Enguany, els eixos temàtics del Parc seran el joc i el ball «perquè som la Ciutat del Bàsquet Català i perquè commemorem l'any Roseta Mauri», aclareix. Tot plegat repartit en unes vuitanta activitats diferents.

El Parc obrirà de tres de la tarda a nou del vespre excepte el 31 de desembre, que tancarà a les vuit, i l'1 de gener, que estarà tancat. Per arribar-hi es poden utilitzar les línies de Reus Transport L50, amb connexió cada hora, i l'L81, que connectarà la plaça de la Llibertat amb el Tecnoparc cada mitja hora. El servei funcionarà entre dos quarts de tres de la tarda i tres quarts de deu de la nit. Pel que fa als cotxes particulars, des del govern es recorda l'aparcament soterrani de firaReus, limitat a un màxim de dos euros al dia.

Josep Cuerba Jordi Bros Reus Esport i Lleure Parc Nadal
Josep Cuerba, regidor d'Esports, i Jordi Bros, tècnic municipal de Reus Esport i Lleure | Jordi Olària Gras

Els adults pagaran entrada

Per als usuaris del Parc de Nadal, el canvi principal serà el preu de l'entrada. Per primera vegada, els adults hauran de pagar per accedir al recinte; l'entrada valdrà tres euros, el mateix que costarà la dels menors d'edat, que fins a l'any passat valia cinc euros. Aquesta decisió s'ha pres «amb l'objectiu de trobar una fórmula més ponderada a l'hora d'aplicar les tarifes», explica Cuerba. «Perseguim dos objectius molt clars: incentivar la presència de més infants, i garantir un efectiu control d'accés i aforament al Parc», aclareix.

Consolidació de l'espai exterior

Entre l'espai interior i l'exterior, el Parc de Nadal de Reus ocuparà més de 6.000 metres quadrats, «tornarà a ocupar la totalitat de l'espai cobert interior disponible a la Fira i l'àmplia zona exterior del recinte». Precisament a l'exterior, es manté l'aposta de l'any passat per oferir activitats que no suposin un cost afegit a les famílies. «Durant els últims anys, els elements tradicionals de les fires d'atraccions, suposaven un cost addicional per al públic».

Parc de Nadal de Reus 2018
Imatge d'arxiu dels passejos amb poni del Parc de Nadal de Reus 2018 | Àngel Ullate

L'any passat es va canviar la política i es van oferir passejos en poni, un circuit de karts i un de patinets elèctrics. Enguany, a banda de les activitats de les més de 60 entitats, organismes i empreses, hi haurà «pistes de bàsquet 3x3 i altres activitats esportives» com a element de l'eix temàtic esportiu i, en concret, de la Ciutat del Bàsquet Català.

El segon eix, el del ball, es plasmarà al teatre del Parc, on «la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus i la Coordinadora de Dansa de Reus compaginaran tallers de danses del Seguici Festiu i exhibicions de grups petits». Com és habitual, les entitats que organitzen les 80 activitats que hi haurà al Parc de Nadal també les adequaran als eixos temàtics d'aquesta edició.

La faceta solidària

El Parc de Nadal de Reus col·laborarà amb la campanya 'Cap nen sense joguina' que impulsa Cadena SER, i que té per objectiu la recollida solidària de joguines noves, una iniciativa amb bagatge a Barcelona i que, segons el govern local, «ara es vol consolidar també a la nostra ciutat». A més, la Fundació Noelia, l'Associació Supera't de persones amb TEA de Reus comptaran amb un espai divulgatiu, de la mateixa manera que l'activitat del Càmping Serra de Prades, que col·labora amb AFANOC.