Javier Martínez és el pare d'en Xavi, el nen de 3 anys que va morir als atemptats

El pare del nen mort el 17-A demana que s'investigui la relació entre el CNI i l'imam de Ripoll

En el document també demana citar a testificar als efectius que van visitar a Es Satty a la presó

El pare del Xavi, el nen de 3 anys que va morir als atemptats del 17-A a la Rambla de Barcelona, Javier Martínez, ha demanat a l'Audiència Nacional que s'investiguin les revelacions entre el CNI i l'imam de Ripoll,  Abdelbaki Es Satty. Així ho va demanar ahir divendres en una sol·licitud de diligència d'investigació al jutjat central d'instrucció número 4 de l'Audiència Nacional.

  

En els últims dies el diari 'Público' ha fet revelacions sobre la relació entre l'imam, autor intel·lectual de l'atac, i el servei d'intel·ligència, del qual n'havia estat confident i havien mantingut contacte fins al dia abans dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Aquestes revelacions són la base de la sol·licitud de diligències d'investigació presentada per Martínez.

Exigeix aclarir el vincle entre els serveis secrets i el religiós

Entre les diferents peticions, el pare reclama determinar els contactes entre agents del CNI i Es Satty mentre es trobava a la presó de Castelló, en el que assenyala que el que pretén és saber «la relació que Es Satty hagués pogut tenir amb terceres persones no investigades en la present causa i amb l'estructura d'Estat Islàmic», ja que aquestes trobades haurien d'haver determinat la trajectòria anterior de l'imam.

  

En el text també es demana la compareixença com a testimoni de Javier Nistal, qui era el subdirector general d'Institucions Penitenciàries i qui va fer un informe «tremendament significatiu» en el qual es detallen diverses visites per part d'agents del CNI i de la Guàrdia Civil mentre es trobava intern, dels quals també se'n demana declaració.

En una altra sol·licitud es refereix als contactes entre agents de la Policia Nacional i autoritats religioses properes a Es Satty anteriors als atemptats, a través dels quals, considera que el cos policial hauria tingut indicis sobre el procés de radicalització de l'imam de Ripoll. A més a més també demana explicacions sobre la forma en la qual Es Satty es comunicava amb els agents que, en teoria, el vigilaven.

El CNI podria disposar d'informació no aportada a la investigació

'Público' ha fet públiques diverses  documentacions on s'assenyalava que el CNI havia seguit els passos de la cèl·lula i que per tant «és perfectament presumible que el CNI tingués informació no aportada a les presents actuacions, ni comunicada als cossos de seguretat i que podria no només posar llum sobre el parador de terceres persones implicades i sostretes de l'acció de la justícia» a la qual cosa afegeix que el coneixement d'aquestes informacions, que potser, haguessin pogut «evitar el fatal desenllaç».

La sol·licitud Javier Martínez demana que compareguin a testificar a diversos agents i persones relacionades en qualitat de testimonis, i a més a més requereix els documents oficials del CNI relatius als integrants de la cèl·lula terrorista perquè puguin ser citades a declarar possibles persones relacionades.

També et pot interessar...