EN DIRECTE

⚠ Alerta màxima a Catalunya pel fort temporal de vent

ÚLTIMA HORA

⚫️ Troben dues nenes mortes a casa seva a Girona

Una parella d'avis fa 15 dies que no té servei de teleassistència telefònica

Una avaria a la línia a El Prat de Llobregat els ha deixat sense aquesta eina bàsica per la seva seguretat des del 7 de setembre
Imatge d'una usuària del servei de teleassistència | Cedida

 

Una parella de 82 i 86 anys, veïns del Prat de Llobregat, porta des del 7 de setembre amb el servei de teleassistència inutilitzat. Segons ha denunciat Maria Rosa Vaquero, una de les filles del matrimoni, a ‘El Món a Rac1’, una avaria telefònica ha provocat que perdin el senyal a casa i que no puguin utilitzar aquest servei si es produeix una emergència.

 

Maria Rosa ha explicat que la pluja de fa dues setmanes va provocar l’avaria. Ella i els seus germans han parlat amb la companyia telefònica però aquesta els ha dit que encara no ha fet cap reparació «perquè és una avaria greu, que afecta diverses línies, i que és en una rotonda, una zona amb molt trànsit i de difícil accés».

 

Un servei bàsic per la gent gran  

El servei de teleassistència consisteix en un penjoll que molta gent gran porta al coll i que els permet comunicar ràpidament amb un servei mèdic. Vaquero explicava que la seguretat de gent com la seva mare, malalta terminal, depèn d’aquest servei: «Els hi va la vida sobretot a la nit».

 

El servei de teleassistència depèn de la línia telefònica per poder funcionar | cedida

 

Els dos ancians estan utilitzant durant els últims dies els telèfons mòbils en cas d’emergència. Com ha explicat la seva filla: «Tenen el mòbil a la tauleta per trucar-nos, però mentre arribem o no arribem». La família està molt preocupada per la seva seguretat perquè «quan porten el collaret estan salvats i, si no el porten, estan perduts».       

 

La companyia no ha atès a la majoria de les trucades

Maria Rosa Vaquero ha explicat en el programa de Jordi Basté els problemes que estan tenint per contactar amb l'empresa. «Les trucades sempre han estat robotitzades, només hem pogut parlar dues vegades amb un operador» ha afirmat la dona indignada. També ha comentat que tot i facilitar diversos cops el seu número no han rebut encara una solució definitiva 

 

Ella i els seus germans porten trucant a la companyia telefònica des del primer dia, l'única resposta que han obtingut és que «depenen dels permisos de l'Ajuntament» per poder fer la reparació i solucionar el problema.