Una parella inicia una campanya de conscienciació sobre accidents a Sabadell

El Jordi i la Vanessa van decidir estampar la figura del seu fill Roger, que va morir atropellat l'any passat, a tots els passos de zebra de la capital vallesana

L'Albert Om conversant amb els pares del menor que va patir el tràgic accident
L'Albert Om conversant amb els pares del menor que va patir el tràgic accident | RAC 1

L'excés de velocitat continua sent un greu problema de trànsit, i un dels principals causants d'accidents mortals a les carreteres. Precisament per conscienciar sobre aquesta problemàtica, Jordi i Vanessa, una parella de Sabadell, han decidit iniciar una campanya visual, estampant la silueta de dos nens a tots els passos de vianants de la ciutat. Al darrere s'amaga una tràgica història: la mort del seu fill Roger, atropellat per un vehicle al carrer de la Indústria amb Concepció. 

El petit Roger va morir atropellat quan tenia 5 anys

Els dos han volgut parlar amb l'Albert Om al programa 'Islàndia' de RAC 1 sobre el duríssim cop que suposa una tràgica notícia com aquesta, i sobre com va sorgir la idea. La silueta estampada és del mateix Roger, que va morir l'any passat quan tenia 5 anys, i el seu germà gran, l'Àlex, que ara en té 7. «El Roger tornava de l'escola amb el seu germà i el seu avi. Estaven creuant un pas de zebra, molt a prop de casa, i un cotxe que no el va veure li va passar per sobre», han començat explicant els seus pares. 

Més notícies relacionades: «Recuperen la motxilla perduda en un autobús de la línia H6 a Barcelona»

Al menor l'acompanyaven el seu germà i el seu avi, que va quedar molt afectat pel terrible succés. La idea d'iniciar aquesta campanya va sorgir gràcies al petit Àlex, que no entenia què havia passat perquè un cotxe atropellés el seu germà. «Això no podia tornar a passar. Vam decidir fer alguna cosa perquè no tornés a passar», han continuat relatant els dos progenitors. 

Els pares de l'Àlex i el Roger van decidir estampar la silueta dels dos germans als passos se zebra de Sabadell
Els pares de l'Àlex i el Roger van decidir estampar la silueta dels dos germans als passos de zebra de Sabadell | RAC 1

 

Llavors els pares van decidir recuperar una fotografia dels dos nens durant una excursió, van retallar la silueta, i van decidir «escampar aquesta imatge a terra». «Havíem de fer tot el que estava a les nostres mans perquè això no tornés a passar», han assenyalat, alhora que han confessat que l'objectiu és «arribar al cor de la gent». «Que siguin conscients que en qualsevol moment pots estar a una banda o a l'altra d'una tragèdia com aquesta». 

La campanya l'han anomenat «Protegim-nos», i pretén canviar, encara que sigui tan sols una mica, les actituds dels conductors al volant, i evitar que tragèdies com aquesta tornin a passar. «La recompensa més gran és pensar que estem evitant algun accident», han assenyalat els dos pares. La trista pèrdua del Roger podria servir per salvar altres moltes vides. 


Comentaris

envia el comentari