Uns pares capten en vídeo un fantasma que observa el seu nadó

Els pares d’una criatura de pocs mesos descobreixen, gràcies a un monitor, què és el que no deix dormir la seva filla a les nits

Durant tota la història de la humanitat s'ha protegit els més petits d'ésser mitològics malignes
Durant tota la història de la humanitat s'ha protegit els més petits d'éssers mitològics malignes | Cedida

Els nens sempre han estat una figura central del cinema i les històries de terror. La seva innocència es transforma en horror quan entra en joc l’element paranormal. Però la història canvia molt si passem de la ficció a la realitat.

El nadó d’una jove parella del Canadà semblava no dormir bé. La primera reacció va ser visitar el metge per comprovar si la petita patia alguna molèstia. Però tot estava perfecta, era una nena forta i sana. Aleshores, davant la incertesa, van optar per comprar un monitor de vigilància per a criatures, un com tants n’hi ha al mercat.

L'estranya figura

Mai s’haurien esperat el que van captar amb la càmera. L’impacte va ser tan gran que la parella va demanar a un amic de la família que penges la gravació al fòrum sobre fantasmes del portal Reddit per si algú els hi podia donar una explicació. Per descomptat el vídeo va crear rebombori i s’ha acabat fent viral.

La gravació és senzilla: un nadó es mou inquiet al bressol. Però no sembla estar sol, al seu costat hi ha alguna cosa que posa la pell de gallina. És un rostre humà, immòbil, que només observa la criatura.

La suposada mare de la nena va aparèixer poc després als comentaris per donar alguns detalls més a qui volgués ajudar. Primer assegurà que no estava segura que tot plegat fos paranormal, ja que es confessà bastant reticent a aquests temes. Però també explicà que feia un temps que experimentaven fets inusuals. Segons les seves pròpies paraules tot començà en perdre una criatura en fase de gestació.

A un fet tan dur i terrible, començaren a sumar-s'hi estranys successos segons ella. Les joguines electròniques del seu altre fill s’encenien sense motiu. També sentien cops inexplicables (alguns molt recents) en diferents llocs de la casa, i fins i tot es movien alguns petits objectes.

Protecció o males intencions

Per descomptat les xarxes han explotat en un fort debat. A més a més de les persones que no creuen que la gravació sigui real, s’han diferenciat dos bàndols entre qui si se la creu. Uns asseguren que l’entitat que apareix és maligna i vol danyar la criatura; els altres afirmen que és un ésser protector.

Criatures de tot tipus, com fades o àngels, s'han associat a la protecció dels més menuts en moltes cultures
Criatures de tot tipus, com fades o àngels, s'han associat a la protecció dels més menuts en moltes cultures | Cedida

 

No és un debat nou ni inusual. En moltes cultures hi ha una llarga tradició de llegendes que parlen d’éssers paranormals o mitològics que giren al voltant dels nens. Uns per protegir-los i altres per atacar-los.

Per exemple, en el vessant budista del Japó existeix una divinitat que específicament protegeix les ànimes de les criatures: Jizo Bosatsu. Molt venerat al país nipó, es poden trobar figures seves per molts camins i llocs de culte. Curiosament Japó té una gran quantitat de folklore al voltant dels infants.

Però no fa falta anar tan lluny per trobar figures llegendàries que protegeixen els nens. Personatges com la deessa grega Artemis o el més pròxim Angelet de les Dents han estat venerades per mantenir els nens segurs.

També existeixen les seves contrapartides malignes. Algunes són molt conegudes i han estat molt utilitzades per la tradició oral, com el Coco, l’Home del Sac o la Guaxa asturiana.

El Jizo Botatsu és una divinitat molt apreciada a Japó
El Jizo Botatsu és una divinitat molt apreciada al Japó | Cedida

 

De ben segur que els pares, en cas que la gravació sigui certa, preferiran pensar que l’ésser que hi apareix és del primer grup. Així la nena estaria protegida tota la seva vida.

Per descomptat ens podríem trobar davant una falsificació. Molts usuaris de Reddit apuntaven que es podria tractar d’alguna App que permetés inserir imatges fantasmals en fotografies o vídeos.

Si aquest fos el cas, seria una de les falsificacions amb més mal gust dels últims anys. Com sempre només queda esperar pròximes notícies i desitjar que aquesta nena pugui descansar amb tranquil·litat d’ara endavant.


Comentaris

envia el comentari