Tafida Raqeeb, de 5 anys, pateix danys cerebrals i està amb suport vital

Els pares d’una nena de 5 anys amb danys cerebrals lluiten per mantenir-la amb vida

Els metges creuen que és millor desconnectar-la del suport vital, només li donen 24 hores de vida

Els pares d’una nena de 5 anys amb danys cerebrals i que està amb suport vital, han aconseguit permís per traslladar-la a l’estranger per rebre un altre tractament després que els doctors li donessin només vint-i-quatre hores de vida perquè tenia danys permanents al cervell.

Permís per traslladar Tafida a un hospital d’Itàlia

Els fets, segons mitjans locals com ‘Mirror’ i ‘BBC’, van tenir lloc el passat 9 de febrer a Londres ( Regne Unit), la petita Tafida Raqeeb va despertar els seus pares per un mal de cap, desplomant-se a continuació. La menor va ser ingressada al Royal London Hospital perquè tenia  uns vasos sanguinis del cervell enredats i  s’havien trencat, provocant-li danys molt greus i permanents, segons els metges, els quals li van donar només vint-i-quatre hores de vida i un tractament addicional seria inútil.

Shelina Begum i Mohammed Raqeeb, pares de Tafida
Shelina Begum i Mohammed Raqeeb, pares de Tafida, poden traslladar-la a Itàlia | BBC

Tanmateix, els seus pares, Mohammed Raqeeb, de 45 anys, i Shelina Begum, advocada de 39 anys, volen que l’hospital continuï proporcionant tractament a la seva filla, mantenint-la en suport vital fins que no sigui diagnosticada amb mort cerebral, ja que la família és musulmana i  la llei islàmica no permet que ningú més que Déu posi fi a una vida. Segons han explicat els pares, els metges els van dir: «Acabarem això aquí, ens agradaria que ho acceptéssiu. Li traurem els tubs i això és tot. Si no esteu d'acord, us portarem als tribunals».

Així, es va dur a terme un judici on el jutge MacDonald del Tribunal Superior a Anglaterra finalment ha determinat que  Tafida pot ser traslladada a Itàlia per rebre un altre tractament, tot i que els metges de l’hospital havien demanat que dictaminés la suspensió del suport vital, ja que el cervell de la petita té danys permanents i  li donen només vint-i-quatre hores de vida. Per la seva part, els seus pares han expressat que «estan encantats amb la decisió» i el seu advocat ha assegurat que senten un «enorme alleujament».

També et pot interessar...